چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳
بدون نقد کتاب، صدای نویسنده به جایی نمی‌رسد

به گفته مرضیه گلابگیر، داستان‌نویس و موسس خانه ادبی خورشید، نویسنده‌ها مظلوم واقع شده‌اند و صدایشان به جایی نمی‌رسد؛ به این دلیل که کتاب‌هایشان نقد و بررسی نمی‌شود.

مرضیه گلابگیر، داستان‌نویس و موسس خانه خورشید اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، با بیان برخی دغدغه‌های خود به عنوان یک نویسنده، گفت: درد و دل من به عنوان یک نویسنده - که فکر می‌کنم می‌تواند دغدغه همکاران من هم باشد - این است که کارهای‌مان نقد و مطرح نمی‌شوند و در واقع صدای ما و نوشته‌هایمان به جایی نمی‌رسد.

وی افزود: بهترین کمک ما به همدیگر این است که آثار همدیگر را نقد کنیم، درباره کتاب‌های همدیگر بنویسیم تا این صداها و کلمات شنیده شوند. نویسنده عموماً خیلی اهل حرف زدن نیست؛ در حالی که هزاران سخن در دل داریم اما چون نمی‌توانستیم بزنیم، نویسنده شدیم.

موسس خانه خورشید یادآور شد: ما که هنوز دغدغه این کاغذها و کتاب‌ها را داریم، خودمان باید از همدیگر حمایت کنیم. ما دوستان صاحب قلم زیادی داریم که من از همه آنها می‌خواهم روی کتاب‌های همدیگر و کتاب‌هایی که می‌خوانند، نقد بنویسند تا صدای نویسنده شنیده شود.

گلابگیر در ادامه افزود: ما دوست داریم صدایمان را بشنوند، حتی اگر بگویند دیگر نگو، دیگر ننویس. اگر هر کدام‌مان با ارتباطاتی که داریم، روی کتاب‌هایی که دوستانمان نوشته‌اند، نقد بنویسیم و آنها را معرفی کنیم، بهترین کمک را به هم انجام داده‌ایم. ضرب‌المثلی هست که نانواها فقط به نانواها نان قرض می‌دهند؛ کتاب‌های نویسنده‌ها را هم فقط نویسنده‌ها می‌خوانند.

نویسنده کتاب «دهان کاملاً باز» گفت: به نظر من نقدها باعث می‌شود کتابها خوانده شود. شاید زمانی، کسی سایتی را باز کند یا مجله‌ای را باز کند و نقدی را بخواند؛ همین‌ها باعث می‌شود ادبیات کشور ما ماندگار بشود. همین جا از دوستان نویسنده و منتقد می‌خواهم حداقل ما که هنوز تنهایی‌مان را با کتاب پر می‌کنیم و کتاب دغدغه اصلی ما است، هر کدام به هر وسیله‌ای که می‌توانیم از رونمایی کتاب گرفته تا نقد و بررسی و اهدای کتاب، وظیفه خودمان را نسبت به دیگر نویسنده‌ها، انجام دهیم.

وی افزود: ما حرف‌های زیادی در دل داریم اما با نوشته‌هایمان حرف‌هایمان را می‌زنیم. همین که صدای ما شنیده شود، خیلی مهم است اینکه یک نفر که کتاب را خوانده، نقد آن را چه مثبت، چه منفی بنویسد که صدای ما شنیده بشود. اینکه یک نفر دغدغه داشته باشد، نیم ساعت وقت بگذارد و نقد بنویسد، یک خدمت فرهنگی است.

یادآور می‌شود، مرضیه گلابگیر نویسنده «آدام» یکی از داستان‌های مجموعه‌ یوسف است که مجموعه‌ برگزیده‌ نخستین مسابقه‌ سراسری داستان دفاع مقدس شده است. رمان «آن‌قدر که نخواهم رئیس جمهور شوم» او نیز مسائل حاشیه‌ای جنگ و انقلاب را دست‌مایه‌ اصلی کار قرار داده و موضوعات مربوط به زنان نیز، محور دیگر این اثر است. مجموعه‌‌ داستان‌های «نقش خورشید» و «دهان کاملاً باز»، یک داستان کودک با نام «مداد سیاه» و گردآوری مجموعه داستان‌های نویسندگان اصفهانی در کتاب «باران خاکی مانده روی کاشی آبی نشست»، مجموعه چهارجلدی کتاب کودک «اشی» و داستان بلند «دنیا 67» دیگر آثار منتشر شده مرضیه گلابگیر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها