سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۹
اعلام فهرست نهایی نامزدهای جایزه «جورج اورول»

فهرست نهایی نامزدهای مهم‌ترین جایزه سیاسی دنیا اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین- شش اثر سیاسی که نشان می‌دهند نویسندگان چگونه با چالش‌های دنیا روبه‌رو می‌شوند کاندید دریافت جایزه «جورج اورول» شدند.
 
هیئت داوران جایزه «اورول» معتقدند این آثار موضوع‌های متفاوتی دارند اما همه آن‌ها پیش‌بینی‌های جالبی درباره آینده دنیا دارند. «جاناتان دربیشایر»، یکی از داوران این جایزه می‌گوید: «در حال حاضر در لحظه‌ای بزرگ در تاریخ غرب هستیم. در زمانه‌ای که چین در آن سلطه دارد و پوپولیسم از محبوبیت زیادی برخوردار است. نویسندگان با این چالش‌ها برخورد می‌کنند. من شخصاً به آینده نوشته‌های سیاسی بسیار خوش‌بین هستم.»
 
این جایزه به نویسنده‌ای اهدا می‌شود که قلم تأثیرگذاری داشته باشد. البته امسال جایزه «اورول» از اهمیت بیشتری برخوردار است. با سر کار آمدن «دونالد ترامپ» آثار مختلف «جورج اورول» بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد. این روزها همه فضایی را که «اورول» در کتاب «1984» خلق کرد به یاد می‌آورند.
 
با وجود اینکه خروج «بریتانیا» از اتحادیه اروپا از خبرهای مهم سال بوده است اما فقط یکی از شش نامزدهای جایزه «اورول» به این موضوع پرداخته است. «همه بیرون جنگ» نوشته «تیم شیپمان» به دلایل و تأثیر بزرگ‌ترین تحول «بریتانیا» از زمان جنگ جهانی دوم می‌پردازد.
 
 «شهروند کِلِم» نوشته «جان بروو» نیز شهرت نویسنده را به عنوان «مورخ نسل خود» ارتقا می‌بخشد. کتاب درباره «کلمنت آتلی»، نخست‌وزیر «بریتانیا» پس از جنگ جهانی دوم است که موجب احیای حزب کارگر در کشور شد.
 
کتاب «این هفت نفر» نوشته «روث ادواردز» به اولین یابندگان کشور «ایرلند» اشاره می‌کند. کتاب «و آفتاب اکنون می‌درخشد» نوشته «آدرین تمپانی» درباره فاجعه «هیلزبرو» نگاشته شده است. در این اتفاق 96 نفر که در حال تماشای بازی فوتبال بودند جان خود را از دست می‌دهند. «تمپانی» خود از این فاجعه جان سالم به در برده است و خاطراتش را در این کتاب بازگو می‌کند.
 
دو کتاب دیگر درباره اتفاقات سیاسی در حوزه معاصر است. «روزی دیگر در مرگ آمریکا» نوشته «گری یانگ» تنها کتابی است که تمرکز خود را از «ایرلند» و «انگلیس» دور کرد. «گری یانگ»، خبرنگار مجله «گاردین» یک روز را به صورت تصادفی برمی‌گزیند و قتل 10 کودک و نوجوان را در نتیجه قوانین مربوط به حمل سلاح گرم در آمریکا را بررسی می‌کند. در کتاب ششم که «داستان جزیره» نام دارد «جی. دی. تیلور»، نویسنده به سفری در سراسر «بریتانیا» می‌رود تا دمای هوا را اندازه‌گیری کند. درست مانند عملی که خود «اورول» برای نوشتن کتاب «جاده‌ای به سمت ویگان پیِر» انجام داد.
 
برنده این جایزه به همراه برندگان جایزه خبرنگاران و محققین برتر در تاریخ 15 ژوئن در «لندن» اعلام خواهد شد و به فرد برتر جایزه نقدی 3 هزار پوندی پرداخت خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها