یکشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۱
​جلد اول «در جستجوی زمان از دست‌رفته» رکورد شکست

نسخه‌ اصل و نادر رمان «طرف خانه سوان» نوشته مارسل پروست، نویسنده معروف فرانسوی، در حراجی ساتبیز فرانسه یک‌و نیم میلیون یورور به فروش رسید که رکورد بی‌سابقه‌ای را در بالاترین قیمت فروش یک نسخه اصل به زبان فرانسه به ثبت رساند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از شبکه تلویزیونی بی‌اف‌‌ام فرانسه- یک نسخه از چاپ نخست کتاب «طرف خانه سوان» نخستین جلد از رمان «در جستجوی زمان از دست رفته» نوشته مارسل پروست به همراه یک یادداشت که امضا و دست خط پروست را نیز بر خود داشت در حراجی ساتبیز فرانسه 1 ونیم میلیون یورو به فروش رسید و یک رکورد جهانی را برای حراج یک نسخه نادر به زبان فرانسه به ثبت رساند.

 مارسل پروست این نسخه نادر را که بر روی کاغذ ژاپنی چاپ شده بود در پایان سال 1913 میلادی به لوسین دوده، نویسنده فرانسوی و دوست نزدیک‌اش به عنوان هدیه بخشیده بود و کارشناسان تخمین زده بودند که بین 600 تا  800 هزار یورو در این حراجی به فروش برسد.

پیش از این در سال 2009 میلادی یک نسخه از چاپ نخست کتاب «گل‌های بدی» اثر شارل بودلر، نویسنده فرانسوی با قیمت 775 هزار یورو رکورد فروش کتاب‌های نادر را جا‌به‌جا کرده بود و پیش از آن هم اثری از آرتور رمبو، از بنیان‌گذاران شعر مدرن فرانسوی، با امضای خودش، گران‌ترین کتاب کمیاب فرانسوی بود که 513 هزار یورور به فروش رفته بود.

این نسخه به همراه 1600 اثر منحصر به فرد دیگر در کتاب‌خانه پیر برژه، سیاستمدار و حامی هنر اهل فرانسه موجود بوده که تا به حال چهار دور به حراج گذاشته شده‌اند.

پروست در یادداشتی که همراه این نسخه بوده خطاب به لوسین دوده نوشته: «عزیز من تو در کتاب من غایبی. چرا که تو از قلب من بزرگ‌تری تا جایی که نمی‌توانم تو را به طور عینی ترسیم کنم. تو هرگز یک شخصیت در کتاب نخواهی بود بلکه بهترین بخش نویسنده‌‌اش هستی.»

کارشناس این حراجی گفته است ماجرای این یادداشت یک رمان در رمان دیگری است. بعد از مرگ پروست در ماه نوامبر 1922، این نسخه با ارزش از لوسین دوده جدا می‌شود اما او یادداشت و دست‌خط پروست را نزد خود نگه می‌دارد. 

«طرف خانه سوان» نخستین جلد از مجموع هفت جلدی است که رمان «در جستجوی زمان از دست‌رفته» را شکل می‌دهد که در حال حاضر بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین داستان تاریخ به شمار می‌رود و پروست آن را در میان سال‌های ۱۹۱۳ تا ۱۹۲۷ میلادی منتشر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها