سه‌شنبه ۲ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
فعالیت‌های ورزشی استعداهای مطلوب انسان را شکوفا می‌کند

مولف کتاب «اهمیت تربیت جسمانی و ورزش از دیدگاه قرآن و حدیث» با اشاره به این که تربیت بدنی به‌عنوان یک کارگاه عملی تعلیم و تربیت محسوب می‌شود، گفت: تربیت جسمانی بخش مهمی از تعلیم و تربیت است که از طریق حرکت و فعالیت‌های ورزشی جریان رشد تمامی ابعاد وجودی انسان را تسهیل و باعث رشد و شکوفایی استعداد‌های مطلوب انسان می‌شود.-

علی محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: تحقیقات بیانگر این مطلب‌اند که 5/8 درصد از آیات قرآن به صورت مسقیم و غیرمستقیم به اهمیت تربیت جسم در انسان‌ها پرداخته است.

وی در ادامه سخنانش گفت: این درحالی است که رهبران دینی ما هم افزون بر توانایی‌های علمی و معرفتی از بعد جسمانی نیز قدرتمند بوده‌اند و به اهمیت تربیت جسم، همسو با تربیت روح و ذهن تاکیدهای فراوانی کرده‌اند.

مولف کتاب «اهمیت تربیت جسمانی و ورزش از دیدگاه قرآن و حدیث» افزود: با وجود این‌که امروزه تربیت‌بدنی به‌عنوان یکی از مولفه‌های اصلی تربیتی انسان در حاشیه فعالیت‌های روزانه قرار گرفته است اما افراد جامعه از نظر جسمانی و تربیتی در شرایط مطلوبی به سر نمی‌برند. 

مدرس دانشگاه با اشاره به اهمیت تربیت جسمانی همسو با تربیت روح و ذهن گفت: هدف از تالیف این کتاب تبیین و سوق دادن نگاه همه جانبه به مساله تربیت در ابعاد جسمانی، عقلانی و عاطفی است زیرا نگاه تک بعدی به مساله تربیت علاوه بر بی‌توجهی به ابعاد مهم تربیتی مانعی برای رشد و تکامل انسان می‌شود.

محمدی در پاسخ به این سوال که چه موضوعی موجب شده است که تربیت جسمانی در میان فعالیت‌های روزمره افراد در حاشیه قرار بگیرد، این چنین پاسخ داد: نگاه نادرست به مساله تربیت که تنها به بعد تربیت ذهنی، عاطفی و عقلانی  ختم شده، موجب می‌شود مساله تربیت جسمانی و فیزیکی در حاشیه زندگی مردم جای بگیرد.

کارشناس ارشد تربیت بدنی ادامه داد: جامعه ما نیاز به یک نگاه و بینش جدیدی از سوی مسوولان، متولیان آموزشی، خانواده‌ها و پژوهشگران دارد تا از نگاه تک بعدی تربیت که معطوف به پرورش ذهن شده است به مفهوم اصلی تربیت یعنی توجه به تمامی مولفه‌های تربیت نایل شویم.

وی با بیان این مطلب که مراکز آموزشی و پرورشی نیز یکی از تاثیرگذارترین حوزه‌های ترویج فرهنگ تربیت جسمانی به شمار می‌آیند، افزود: اداره آموزش و پرورش می‌تواند به‌عنوان اصلی‌ترین متولی فرهنگ‌سازی و اشاعه علم در جامعه افزون بر مساله آموزشی، تربیت عقلانی و ذهنی به تربیت جسمانی افراد اقدام کند.

پژوهشگر حوزه تربیت بدنی در جواب به این سوال که توجه نکردن به تربیت جسمانی و ورزش چه تبعاتی در جامعه خواهد داشت، گفت: بیشتر ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی از نگاه نادرست افراد به مساله تربیت به‌ویژه تربیت جسمانی نشات‌ می‌گیرد. توجه به این امر می‌تواند بسیاری از معضل‌ها و ناملایمت‌های اجتماعی را کاهش دهد.
 
مولف کتاب «اهمیت تربیت جسمانی و ورزش از دیدگاه قرآن و حدیث» به انگیزه نگارش این کتاب اشاره کرد و افزود: هدف از تالیف این کتاب تبیین و سوق دادن نگاه همه جانبه به مساله تربیت در ابعاد جسمانی، عقلانی و عاطفی است چرا که نگاه تک بعدی به مساله تربیت علاوه بر بی‌توجهی به ابعاد مهم تربیتی مانعی برای رشد و تکامل انسان می‌شود.

وی افزود: این کتاب شامل دو بخش اصلی است که به بررسی تربیت بدنی و ورزش از دیدگاه قرآن و احادیث می‌پردازد و به جایگاه تربیت جسمانی به عنوان مولفه‌های مهم تربیتی توجه می‌کند. «ارتباط بین تن و روان»، «امامت و قدرت بدنی» ،«ویژگی‌های جسمانی پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم»، «ورزش و اهمیت آن از دیدگاه قرآن و احادیث»، «اهمیت مسابقه در ورزش» و «لزوم تقویت بنیه رزمی و نظامی» از موضوع‌هایی به‌شمار می‌روند که در این کتاب آمده است.

محمدی بیان کرد: در تالیف این کتاب که خلاصه‌ای از پژوهش‌ها و تحقیق‌هایی است که با موضوع بررسی جایگاه تربیت بدنی و ورزش در مدارس علوم دینی و حوزهای علمیه صورت گرفته، بیش از هفده منبع معتبر اسلامی استفاده شده است. 

مدرس دانشگاه ادامه داد: تالیف کتاب‌های مرتبط با آموزش و تربیت افراد افزون بر مساله فرهنگ‌سازی و ایجاد بینش جدید این امکان را فراهم می‌کند که ابعاد تربیتی انسان در یک راستا و با دید جامع‌تری انجام شود.

علی محمدی متولد 1345 دارای مدرک فوق لیسانس تربیت بدنی و علوم ورزش از دانشگاه تهران است. از وی تالیف یک جلد کتاب، 10 پژوهش ملی و استانی و 10 مقاله با موضوع‌های آموزشی، تحلیلی و اجتماعی چاپ و منتشر شده است.

همچنین مدیریت تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استان قم، رییس گروه طرح و برنامه‌ تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، معاون اداره کل تربیت بدنی سازمان تربیت بدنی، عضویت در کمیسیون‌های تخصصی شورای‌عالی آموزش و پرورش و مدیریت تربیت‌بدنی جمعیت هلال‌احمر از جمله سوابق کاری وی در سال‌های گذشته است.

کتاب «اهمیت تربیت جسمانی و ورزش از دیدگاه قرآن و حدیث» نوشته علی محمدی در 98 صفحه با شمارگان سه هزار نسخه و بهای دو هزار تومان از سوی انتشارات ترنم ذهن منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها