سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۳
استفاده از دانش استادان 11 کشور برای ارایه دیدگاه کاملی از مسیحیت

نویسنده کتاب «مسیحیت در آمریکای لاتین» گفت: در نگارش این کتاب سعی کردم که دیدگاه‌های نسبتا کاملی نسبت به مسیحت را ارایه دهم بنابراین، از مفاهیم منابع مکتوب و دانش استادان 11 کشور اسپانیایی‌زبان بهره بردم.-

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن مجتهدزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: در نوشتن این کتاب از 300 منبع مکتوب استفاده کردم که 180 عنوان آن‌ها به زبان اصلی و 120 عنوان نیز به زبان اسپانیایی بودند. همچنین با فعالیت در دانشگاه‌های کاتولیک و مرکز مسیحی آمریکای لاتین، برای نوشتن این کتاب توانستم از مشارکت علمی و دانش 64 استاد علمی و بیش از 30 دانشگاه در 11 کشور اسپانیایی زبان بهره ببرم.  

وی با بیان این‌که مسیحیت در کمتر از یک قرن قاره بزرگ آمریکا را فتح کرد و طی حدود پنج قرن دین حاکم بر این سرزمین شد، ادامه داد: در این اثر تاریخ کلیسای آمریکای لاتین و دین مسیحیت را از بدو ورود تاکنون به تصویر کشیده‌ام. این اثر می‌کوشد تا اطلاعاتی جدید را درباره مسیحیت در آمریکای لاتین ارایه دهد.

این محقق حوزه دین عنوان کرد: مسیحیت در سال 1492 میلادی به آمریکای لاتین وارد و در کمتر از یک قرن دین رسمی این منطقه شد. کتاب مسیحیت در آمریکای لاتین، در پاسخ به سوال اصلی که «دین مسیحیت چطور در کمتر از یک قرن توانست به دین رسمی این قاره تبدیل شود؟» نوشته شد. 


تصویر کتاب

وی درباره محتوای این کتاب توضیح داد: در نگارش کتاب مسیحیت در آمریکای لاتین سعی کردم سرفصل‌هایی مانند ورود مسیحیت در قاره آمریکا، ارتباط مسیحیت و بومیان آمریکای لاتین، ترجمه تقویم دینی کاتولیک‌ها به زبان فارسی برای نخستین‌بار، ضعف مسیحیت در آمریکای لاتین، تبلیغ و گسترش دین مسیحیت در آمریکای لاتین و مسیحیت معاصر در آمریکای لاتین را بررسی کنم.

این محقق حوزه دین با اشاره به این‌که «مضامینی که در این اثر به آن‌ها پرداخته‌ام، می‌توان به عنوان سرفصل از آن‌ها یاد کرد» ادامه داد: این مطالب می‌توانند به عنوان فرصت و پیشنهاد‌های مناسبی برای پژوهشگران و محققان با هدف پرداختن به جزییات موضوع مسیحیت آمریکای لاتین در نظر گرفته شوند.

وی افوزد: موضوع این نوشتار به‌گونه‌ای است که تاکنون کمتری کسی به آن پرداخته، به این معنی که تاکنون از افراد حوزوی که به زبان اسپانیایی مسلط باشند یا مترجمان زبان اسپانیایی که به علوم حوزوی تسلط داشته باشند، نداشیم. بنابراین، من نخستین فردی‌ هستنم که به این موضوع پرداختم. در این کتاب کوشیده‌ام به آن مبانی توجه کنم که تاکنون به آن‌ها پرداخته نشده‌ است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتهدزاده در پاسخ به این سوال که «مخاطبان این اثر چه کسانی‌اند؟» گفت: این اثر می‌تواند برای سفیران و مسوولان وزارت خارجه ایران و پژوهشگران این حوزه مناسب باشد، زیرا مسوولان وزارت خارجه ایران با مطالعه کتاب مسیحیت در آمریکای لاتین می‌توانند با شناخت ویژه درحوزه‌های فرهنگی و دینی به این سرزمین‌ها وارد شوند. همچنین کتاب مسیحیت در آمریکای لاتین به عنوان منبع درسی رشته مطالعات آمریکای لاتین محسوب می‌شود.

وی افزود: تاکنون کتابی در این حوزه به رشته تحریر درنیامده و این اثر برای نخستین‌بار راهی بازار کتاب شده است. بنابراین، کمتر می‌توان این اثر را با سایر آثار مقایسه کرد تا نقاط ضعف و قدرت آن نمایان شود. البته موضوعاتی که در کتاب به آن‌ها پرداخته‌ام می‌توانند، موضوع رساله یا پایان‌نامه پژوهشگران و حوزویان به شمار آیند.

این محقق حوزه دین و زبان اسپانیایی با بیان این‌که کتاب «مسیحیت در آمریکای لاتین» برای نخستین‌بار در ایران به همت دانشگاه ادیان و مذاهب قم منتشر شده است و اکنون محققان خارجی منتظر برگردان این اثر به زبان‌های بین‌المللی‌اند تا نگرش کشور اسلامی ایران نسبت به دین مسیحیت درباره جوان‌ترین قاره دنیا را بدانند، اظهار کرد: در این اثر به معرفی مهم‌ترین شخصیت‌ها، منابع، تاریخ، فرقه‌های مسیحی آمریکای لاتین، ویژگی‌های سیاسی، دینی و اقتصادی این منطقه توجه کرده‌ام.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتهدزاده در پاسخ به این سوال که «با توجه به گسترش فرقه‌های نوظهور به ویژه در قاره آمریکا، آیا در این اثر به این‌گونه مباحث در آمریکای لاتین پرداخته‌اید؟» گفت: ادیان نوظهور ریشه مسیحی دارند و در ادیان سیاه‌پوستان آمریکای لاتین نیز اعتقاد به اجنه متجلی است. در بخش پایانی این کتاب که رساله مقطع فوق‌لیسانس من است، به موضوع فرقه‌های نوظهور پرداخته‌ام اما جای خالی پژوهش در این موضوع در ایران بسیار محسوس است. احتمالا موضوع رساله دکترای من «مسیحیت معاصر در آمریکای لاتین» باشد که به یقین موضوعات عرفان‌های نوظهور، سحر و جادو و اجنه را در آن‌ بررسی خواهم کرد. 

این مدرس زبان اسپانیایی حوزه علمیه، یادآور شد: در نگارش این کتاب از راهنمایی دکتر احمد مفتاح، استاد حوزه و دانشگاه که در واتیکان نیز دوره‌هایی را گذرانده است، استفاده کردم.

نخستین جلد کتاب «مسیحیت در آمریکای لاتین» با شمارگان یک هزار نسخه،‌ در 600 صفحه و به بهای 190 هزار ريال به تازگی از سوی نشر ادیان وابسته به دانشگاه مذاهب و ادیان روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط