چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۱
مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف: بعضی ساندویچ‌فروشی‌های دیروز، دنبال پخش کتاب رفته‌اند!

رضا صفی خانی، مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف بابیان این‌که متأسفانه تعداد پخشی‌های غیرمجاز در بازار نشر فراوان است، گفت: جای تأسف است که برخی ساندویچ‌فروشی‌ها پخش کتاب زده‌اند.

صفی خانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بابیان این‌که وضعیت توزیع کتاب در کشور بسیار نابسامان است، اظهار کرد: متأسفانه تعداد پخشی‌های غیرمجاز روزبه‌روز در حال افزایش است؛ این پخشی‌های غیرمجاز چون کتاب‌های غیرمجاز و غیرقانونی را پخش می‌کنند، بازار ناشران واقعی را دچار رکود کرده‌اند.

وی در توضیح کتاب‌های غیرمجاز، گفت: یک سلسله افرادی در بازار نشر وجود دارند که البته ناشر نیستند اما کتاب‌های پُرفروش ناشران را بدون اجازه آنها منتشر و کتاب‌ها را توسط پخشی‌های غیرمجاز در بازار نشر ارائه می‌کنند. طبیعی است که در چنین وضعیتی بازار ناشران واقعی کساد می‌شود.

مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: متأسفانه وجود این پخشی‌های غیرمجاز آسیب دیگری نیز به ناشران واقعی زده است و آن این است که گاهی آنها با کشیدن چک‌های بی‌محل، ناشران و اعتبار آنان را با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌کنند.

صفی خانی عنوان کرد: معتقدم باید برای این گروه از بدنه نشر ـ پخشی‌ها ـ ضوابط و قوانین مشخصی تبیین شود تا هر فردی که می‌خواهد پخشی راه بیندازد، بر اساس آن قوانین دست‌به‌کار شود. ما در بازار نشر به‌وفور می‌بینیم که متأسفانه افرادی که تا دیروز ساندویچ‌فروش بودند، اکنون پخشی زده‌اند؛ بسیاری از همکاران ما به‌واسطه همین بی‌قانونی‌ها، به‌شدت زمین‌خورده‌اند.

وی با اشاره به چرخه نشر در کشور، گفت: در وضع عادی در چرخه نشر کشور، مؤلفان حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد حق‌التألیف دریافت می‌کنند. ۵ درصد قیمت پشت جلد کتاب به پخشی تعلق می‌گیرد و ۲۰ درصد قیمت پشت جلد کتاب به فروشگاه‌ها؛ در این چرخه، ناشران با ریسک بسیار بالایی مواجه هستند چراکه در درجه نخست، قیمت مواد اولیه تولید کتاب بسیار سرسام‌آور است و باید هزینه‌های آنها را تأمین کنند. از طرف دیگر ممکن است اصلاً کتاب تولیدشده، در بازار نشر به فروش نرسد و دچار ضررهای جبران‌ناپذیری شوند.

مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف در پایان سخنانش، گفت: برای پیشگیری از وقوع این اتفاقات در بازار نشر باید جلو فعالیت‌های تکثیرکنندگان غیرقانونی کتاب گرفته شود؛ در چنین وضعیتی به‌صورت خودبه‌خود، پخشی‌های غیرمجاز نیز از صحنه خارج می‌شوند. برای پیشگیری از فعالیت‌های تکثیرکنندگان غیرقانونی نیز باید این فرهنگ میان پخشی‌ها و فروشگاه‌های ما رواج یابد که کتاب‌ها را فقط از ناشران واقعی آنها خریداری کنند. همچنین باید با تخلف‌کنندگان عرصه پخش کتاب به‌صورت جدی برخورد شود تا افراد جرات نکنند به این سمت بروند.

در این باره بخوانید:
(1) آموزگار: نسبت تعداد ناشران به کتابفروشان منطقی نیست/ تمرکز 75 درصد صنعت نشر در پایتخت (اینجا)
(2) مدیر انتشارات منادی تربیت: توزیع کتاب گرفتار حلقه‌های غیر صنفی و مجاری نامناسب است (اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط