چهارشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
انتشار دو کتاب جدید حوزه کشاورزی از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی واحد مشهد

عبدالمجید مهدوی‌دامغانی، استادیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی از انتشار دو کتاب جدید با عنوان‌های «تولید پایدار محصولات زراعی: زراعت تخصصی» و ««بررسی اثرات تغییر اقلیم تولیدات کشاورزی در ایران» در آینده نزدیک خبر داد.

دکترعبدالمجید مهدوی‌دامغانی، استادیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره کتاب‌‌های زیرچاپ خود اظهار کرد: کتاب «تولید پایدار محصولات زراعی: زراعت تخصصی» که دومین جلد کتاب «تولید پایدار محصولات زراعی: زراعت عمومی» است به‌زودی از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی واحد مشهد منتشر می‌شود. جلد نخست این کتاب در سی‌‌و‌دومین جایزه کتاب سال، به‌عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد. این کتاب در آستانه برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بازار نشر عرضه می‌شود.
 
وی با اشاره به دومین کتاب در دست چاپ خود افزود: «بررسی اثرات تغییر اقلیم تولیدات کشاورزی در ایران» با تمرکز بر اثرات گرمایشی زمین بر محصولات کشاورزی مناطق مختلف ایران تا پیش از آغاز نمایشگاه کتاب سال 95 از سوی انتشارات دانشگاه شهید بهشتی به بازار کتاب عرضه خواهد شد.
 
مهدوی‌دامغانی در تشریح محتوای کتاب «بررسی اثرات تغییر اقلیم تولیدات کشاورزی در ایران» گفت: در برخی از مناطق کشاورزی ایران، به دلیل تغییرات آب‌وهوایی جهانی، با اُفت عملکرد مواجه بوده‌ایم. مولفه‌های تغییر اقلیم در تولیدات محصولات کشاورزی در این کتاب بررسی شده است.
 
این پژوهشگر حوزه کشاورزی ادامه داد: تالیف کتاب «بررسی اثرات تغییر اقلیم تولیدات کشاورزی در ایران» با احتساب زمان داوری و ویرایش، دو سال به طول انجامید. پژوهش‌های میدانی مناطق کشاورزی استان‌های خراسان،‌‌ فارس،‌ خوزستان و تهران و مناطق همجوار تهران مانند شهر‌ری در این کتاب منعکس شده است. پژوهش‌های میدانی از دهه 80 با مشارکت جمعی از پژوهشگران دانشگاه‌های مختلف شکل گرفت.
 
وی با اشاره به ارائه راهکار‌های مختلف برای مقابله با آسیب‌های تغییرات اقلیمی آب‌و‌هوا در کتاب خود اظهار کرد: راهکا‌ر‌ها در فصل پایانی کتاب «بررسی اثرات تغییر اقلیم تولیدات کشاورزی در ایران» ارائه شده‌اند. دو راهکار اصلی برای مقابله با آسیب‌های تغییرات اقلیمی موثر بر محصولات کشاورزی وجود دارد؛ سازگاری و راهکار‌های افزایش بهره‌وری گیاهان و سازگاری به‌معنای اصلاح نباتات و گیاهان که در کتاب به تفصیل تشریح شده است.
 
این مدرس دانشگاه شهید بهشتی درباره تجربه دیگر کشور‌ها در مواجهه با آسیب‌های تغییرات اقلیم افزود: از بخش‌های مهم این کتاب، مطالعات تطبیقی بوده که مفاهیم و نتایج دستاورد‌های کشور‌هایی مانند استرالیا، آمریکا شمالی و برخی مناطق اروپایی است. کشور‌های مورد مطالعه، پژوهش‌های خود را از دهه 1960 آغاز کرده‌اند و بنابراین مطالعات در این حوزه در کشور ما جوان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها