سه‌شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۹
تاریخ فرهنگی مردم تهران از دوره آقامحمدخان قاجار تا انقلاب اسلامی

لاله تقیان از گردآوری کتابی با موضوع وجوه مختلف تاریخ فرهنگی مردم تهران از دوره آقامحمدخان قاجار تا آغاز انقلاب اسلامی خبر داد.

لاله تقیان، پژوهشگر به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: وجوه مختلف تاریخ فرهنگی مردم تهران از دوره آقا محمدخان قاجار تا آغاز انقلاب اسلامی را نوشته و منتشر می‌شود.

وی افزود: این یک پروژه فرهنگی با رویکرد تاریخی است که در دفتر پژوهش‌های فرهنگی پذیرفته شده و بناست تا با حمایت این مرکز مستقل، پژوهش‌هایی در حوزه زندگی فرهنگی مردم تهران از زمانی که پایتخت شد تا هنگام انقلاب اسلامی انجام و منتشر شود.

همسر جلال ستاری افزود: پیش از این پروژه هم پژوهش‌هایی با موضوع تهران انجام شده بود که از آن جمله می‌توان به کتاب «اسطوره تهران»، نوشته جلال ستاری اشاره کرد یا کاری که جلال ستاری روی جایگاه تهران در اشعار محمدعلی سپانلو انجام داد.

تقیان تاکید کرد: در مجموعه کتاب‌هایی که در این پروژه منتشر می‌شود، به این نکته توجه داریم که تحولات سیاسی و اجتماعی چه تاثیری روی فرهنگ مردم و زندگی آن‌ها در دوره‌های مختلف تاریخی داشته است. مثلا چه اتفاق‌هایی منجر به تغییر شکل لباس پوشیدن افراد یک جامعه می‌شود. یا غذاهای مختلف، در چه دوره تاریخی وارد سفره و زندگی مردم می‌شود. همین طور سایر تغییرهای ناشی از آپارتمان‌نشینی، آمدن برق و... را در دوره‌های مختلف تاریخ زندگی مردم بررسی کرده‌ایم و این که این تغییرات در سبک زندگی، چه تاثیری بر فرهنگ مردم داشته است.

این پژوهشگر با اشاره به این که فردی چون اسماعیل عباسی که پیش از این در کتابی به بررسی تاریخچه آب تهران پرداخته بود، گفت: در این پروژه هم به تاریخچه روشنایی و برق تهران می‌پردازد. من هم در حوزه تئاتر در تهران به پژوهش پرداخته‌ام و به طور کلی کتاب‌هایی که در این پروژه منتشر می‌شوند، رویکرد تاریخی دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها