چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵
نکوداشت محمد رضوی استاد دانش سیاست برگزار می‌شود

گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی مراسم نکوداشتی برای محمد رضوی چهره پرآوازه عرصه دانش سیاست در ایران برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گروه علوم سیاسی خانه اندیشمندان علوم انسانی در همکاری با انجمن علوم سیاسی ایران و سایر نهادهای علمی مرتبط، به پاس سال‌ها تلاش علمی ارزنده و پرثمر محمد رضوی، مراسم نکوداشتی را از مقام علمی این معلم بزرگ و چهره پرآوازه عرصه دانش سیاست در ایران برگزار می‌کند.

به همین مناسبت قرار است، کتاب ارج نامه این استاد فرهیخته نیز گردآوری و منتشر شود.

درباره سید محمد رضوی
سید محمد رضوی در سال 1310 در رفسنجان چشم به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش به پایان رساند و برای تکمیل تحصیلات متوسطه به کرمان رفت. دکتر رضوی اندکی پس از دریافت دیپلم دبیرستان، در سن هجده سالگی، پدرش را از دست داد و مادر ایشان مسوولیت امور خانواده را برعهده گرفت تا اینکه فرزندانش بدون هیچ گونه دغدغه ‏ای مجال ادامه تحصیل را داشته باشند. در این زمان، رضوی به تهران نقل مکان کرد تا تحصیلات مقطع کارشناسی را در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در رشته حقوق به انجام برساند. وی در سال 1332 موفق به کسب مدرک کارشناسی شد. 

رضوی همانند بسیاری از دوستان و هم کلاسی‌هایش از کودتای 1332 تأثیر پذیرفت که به نقطه عطفی در زندگی وی تبدیل شد. وی در این زمان به خاطر فعالیتهای دانشجویی علیه حکومت کودتا، برای مدت شش ماه به جزیره خارک تبعید شد و این دوره را در شرایطی دشوار گذراند. وی سرانجام از تبعید رهایی یافت و بی درنگ کشور را ترک کرد.      

دکتر رضوی در سال 1332 در پاریس مستقر شد و نخستین سال اقامتش را به یادگیری زبان فرانسوی در موسسه اتحاد فرانسوی L'Alliance Française پرداخت و سپس به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری علوم سیاسی در موسسه مطالعات سیاسی پاریس Institut d'études politiques de Paris پرداخت.

وی که به حوزه تاریخ اندیشه ‏های سیاسی علاقمند بود، توانست رضایت دانشمند سیاسی مشهور ژان ژاک شوالیه را جلب کند تا راهنمایی نگارش رساله‌‏اش را بپذیرد؛ رساله‌ای که کاوشی بود در اندیشه سیاسی محافظه‏ کاری در بریتانیا و به ویژه تأثیر ساموئل کولریج در این باره.

رضوی در سال 1340 ازدواج کرد و سپس به همراه همسرش و برای استفاده از منابع غنی موجود در مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن رهسپار این شهر شد. دکتر رضوی در سال 1343 از رساله خود دفاع کرد، در همان سال به میهن بازگشت و به عنوان عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران مشغول به کار شد.

وی در طول سال‌ها تدریس در دانشگاه تهران علاقه ‏ای به پذیرش مسوولیت‌های مدیریتی که مستلزم انتصابی سیاسی بود نداشت و تنها استثناء در این خصوص زمانی بود که برای مدتی کوتاه در سال 1357 به عنوان رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی انتخاب شد.

محمد رضوی پس از حدود چهار دهه تدریس در دانشگاه تهران به افتخار بازنشستگی نائل آمد، اما پس از آن نیز به همکاری با گروه علوم سیاسی و راهنمایی رساله ‏های دانشجویان ادامه داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها