سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۷
صدور ۶۹۷۲ مجوز  چاپ کتاب در سال ۹۶

قم در کل کشور بعد از تهران در اعطای مجوز کتاب در رتبه دوم قرار دارد و بیشترین مجوز کتب دینی را استان قم صادر می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم, نشست خبری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به مناسبت روز فرهنگ عمومی دیروز دوشنبه چهاردهم آبان‌ماه برگزار شد.

سیدموسی حسینی‌کاشانی (مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان قم) در ابتدای  این نشست گفت: گزارش باید بر اساس شاخص صورت بگیرد و اگر مبنای گزارش‌ها بر اساس شاخص ارائه شود امکان ارزیابی آن بهتر فراهم می‌شود. با توجه به همین ارزیابی‌ها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۶ از نظر شاخص‌های تخصصی در سطح استان رتبه اول را کسب کرده است.

او مهترین عامل برای رشد و ارتقاء زیرساخت‌ها و فعالیت‌های فرهنگی را برنامه‌ریزی درست دانست و بیان کرد: در راستای برنامه‌ریزی جامع و هم چنین بحث‌های کارشناسی‌شده در جهت بهبود برنامه‌های فرهنگی در چند روز گذشته تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور وزیر محترم در استان و استانداری قم منعقد شد. در این تفاهم‌نامه که با ۴ موضوع کلی و ۸ ماده منعقد شده از طرف معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت و گسترش حوزه کتاب در استان ۱۲ میلیارد ریال بودجه در نظر گرفته شده است. علاوه بر این ۱۳/۵میلیارد ریال به خرید کتاب از ناشران و مولفان اختصاص پیدا کرده و برای حمایت از انجمن‌ها و چاپ کتب ارزشمند نیز ۱ میلیار ریال سرانه در نظر گرفته شده است.

حسینی‌کاشانی در توضیح منظور از کتب ارزشمند نیز یادآور شد: سال قبل برای حمایت از کتب ارزشمند در حوزه دین ۱ میلیارد تومان در استان هزینه کردیم. روند حمایت هم به این صورت است که ما یک کمیته حمایت از کتب ارزشمند داریم. ناشرهای مختلف کتاب‌هایی که احساس می‌کنند ارزشمند هستند را برای ما ارسال می‌کنند. کمیته کتاب‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد و اگر کتاب ارزشمند تشخیص داده شد قبل از چاپ مورد حمایت واقع می‌شود.

او به یک نمونه از این آثار اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال برای اولین بار یک کتاب هنری در حوزه دین از آثار خوشنویسان قم از همین محل مورد حمایت قرار گرفت و رونمایی شد. کتابی که هم آثار خوشنویسان و هم مشخصات هنرمند در آن درج شده است.

حسینی‌کاشانی سپس آماری از وضعیت اهدای کتاب کتاب در استان ارائه و اضافه کرد: میزان کتب اهدایی در سال ۹۶ در بخش کتاب‌های حوزوی ۱۲۵۰۲ عنوان بوده و در بخش دانشگاهی ۱۲۳۲ کتاب اهدا شده است.

از دیگر مسائلی که در حوزه کتاب در این نشست به آن اشاره شده انبار کتاب اداره کل بود. حسینی در همین رابطه متذکر شد: وظیفه انبار کتاب توزیع کتاب است. سالانه انبار کتاب ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون کتاب توزیع می‌کند. مساجد، مدارس و هیئات بعد از اعلام و درخواست به انبار کتاب معرفی می‌شوند و کتاب خود را انتخاب می‌کنند. باید کتاب وارد انبار شود و بعد به دست مخاطب برسد. هرچه ما بیشتر کتاب هدیه دهیم می‌توانیم کتاب‌هایی بیشتری را درخواست کنیم.

موضوع مهم دیگری که در این گزارش دیده شد بحث صدور مجوز کتاب و مباحث پیرامون آن بود.

حسینی‌کاشانی گفت: در سال ۹۶ تعداد ۶۹۷۲ مجوز صادر شده است که به تفکیک ۱۷۴۰ مجوز حوزوی، ۲۷۰ مجوز فنی مهندسی، ۳۶۹۴ مجوز علوم انسانی، ۶۶۲ مجوز علوم پایه، ۵۱۲ مجوز پزشکی و ۹۵ مجوز برای کتاب‌های هنری صادر شده که در کل کشور بعد از تهران در اعطای مجوز در رتبه دوم قرار داریم و بیشترین صدور مجوز کتاب‌های دینی را استان قم صادر می‌کند.

وی از روند صدور مجوز ابراز رضایت و اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش انجام شده در سال قبل قول دادیم از روز درخواست مجوز تا صدور آن بیشتر از ۲۰ روز طول نکشد و نهایتا ۱ ماه بیشتر نشود.

وی علت تسریع در صدور مجوز را داشتن یک مجموعه منسجم عنوان کرد و خبر داد: خوشبختانه با توجه به مجموعه منسجم بررس‌ها که متشکل از ۵۰ بررس در ۸ گروه هستند این کار به خوبی روند خود را طی می‌کند. اتفاق مهمی که در یکی دوماه آینده خواهد افتاد این است که پروسه دریافت مجوز کاملا از آغاز تا پایان الکترونیکی خواهد شد و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به اداره کل نیست.

او سپس به بودجه ی فعالیت های قرآنی اشاره کرد و با بیان این که معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تفاهم‌نامه مذکور ۱۵ میلیارد ریال برای فعالیت‌های قرآنی و خرید قرآن اختصاص داده‌اند، این گام را موثر و رو به جلو توصیف کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها