سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۴
نوشتن، تجربه‌ای نبوی است

به اعتقاد ابراهیم اکبری‌دیزگاه، پدیدآورنده رمان «شاه‌کشی»، نویسنده دیندار می‌تواند به دست و دهانِ نبی خیره و شبیه او شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، ابراهیم اکبری دیزگاه نویسنده رمان «شاه کشی» در نشست تخصصی با موضوع «بررسی امکانِ رمانِ دینی» در مدرسه اسلامی هنر در قم، گفت: نبی رابط میان انسان و خداست و نبی و رمان‌نویس هر دو حامل خبرند. او وجه اشراک نبی و رمان نویس را این ملاک می‌داند. از آنجایی که نویسنده مثلِ نبی «خبر» می‌آورد و می‌تواند مظهرِ اسم جلاله محیی باشد و روح مردم را شاداب و زنده کند، بنابراین نویسنده دیندار می‌تواند به دست و دهانِ نبی خیره شود و شبیه او شود.

اکبری دیزگاه توانایی نویسنده را هم بررسی کرد و افزود: نبی آینده را قبل از وقوعش بر اساس بینشی که دارد می‌بیند، نویسنده نیز باید به این مرتبه از آگاهی برسد تا بتواند چنین توانایی را در آثارش ملاحظه کند.

نویسنده رمان «برکت» با مطرح کردن این پرسش که نویسنده کیست؟ در پاسخ به این گفت: نویسنده رمان در دوران مدرن از عالمی می‌گوید که ملاک در آن عالم انسان است اما نویسنده رمان دینی باید مانند نبی از عالمی دیگر سخن بگوید.

در میانه‌های جلسه اکبری به سراغ تجربه نوشتن رفت و تجربه نوشتن را تجربه‌ای نبوی دانست، و نتیجه گرفت هرچه تجربه ما به تجربه نبوی نزدیکتر شود، اثر به وجود آمده دینی‌تر خواهد شد.

وی در پایان مباحثش قیامت اندیشی را اصلی‌ترین پیام انبیا معرفی و پیشنهاد کرد: نویسنده دینی این اصل را در نظر بگیرد، زیرا یکی از فاکتورهایی مهم که نویسنده را شبیهِ نبی می‌کند، قیامت اندیشی است.

اکبری دیزگاه با بیان اینکه اراده نویسنده دینی، حرکت از سمت ظلمت به نور است، تاکید کرد: هر اثر دینی که تولید می‌شود، لازم است سه شرطِ‌ هادی، محیی و نور را داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها