شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۰
درسگفتار سید حسین حسینی با موضوع «اصول فقه به شیوه تفکر انتقادی»

روه تمدن اسلامی پژوهشکده اندیشه سیاسی، انقلاب و تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درسگفتار «اصول فقه به شیوه تفکر انتقادی» را با تدریس سید حسین حسینی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گروه تمدن اسلامی پژوهشکده اندیشه سیاسی، انقلاب و تمدن اسلامی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درسگفتار «اصول فقه به شیوه تفکر انتقادی» را با تدریس سید حسین حسینی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌کند.

علم اصول فقه از جمله مهم ترین علوم اسلامی است که نقش بسزایی در تعیین چارچوب‌ها و شیوه استنباط از متون دینی دارد و نسبت آن به فقه مانند نسبت منطق به فلسفه است. از سویی، این علم از جمله علوم عقلی محسوب شده که با منطق و فلسفه نیز قرابت بسیاری دارد. همین امر اهمیت آموزش آن را در حوزه علوم انسانی دو چندان می کند چرا که پژوهشگر علوم انسانی را با مبانی و مدل‌هایی آشنا می‌سازد که  می‌تواند از آن در چارچوب تحلیل‌های علوم انسانی و اجتماعی بهره ببرد.

با این وجود، آموزش‌های سنتی اصول فقه در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها، غالبا از بکارگیری شیوه‌های تفکر انتقادی دور هستند. در این دوره تلاش می‌شود آموزش مباحث اصول فقه همراه با بکار بستن مدل‌ها و تکنیک‌های تفکر انتقادی همراه باشد تا زمینه‌های تعمق، تحلیل، ذهنیت استدلالی، نظم منطقی، قدرت سنجش و مقایسه، کلی نگری، ایجاد انگیزه، مهارت دیالوگ، توان نقد، حل مساله، تفکر انتزاعی، نگاه روش شناختی، طبقه بندی موضوعات، تشویق به پژوهش محوری، کشف مغالطات، پرورش خلاقیت، متد تعریف، بکارگیری الگوی نقد، دقت، جامع نگری، انصاف علمی، استقلال و شهامت فکری، در دانش پژوهان نهادینه شود. بدین ترتیب انتظار می رود از آموزش و کسب مهارت های تفکر انتقادی، متعاقبا زمینه های پژوهش های نوینی در این عرصه گذارده شود.

 سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی شامل تاریخچه و تعریف علم اصول؛ تقسیمات حکم؛ تعریف دلیل و اقسام آن؛ ادله اجتهادی؛ کتاب و سنت؛ تقسیمات جزء؛ اصول لفظیه؛  ارتقای مهارت عملی به کار بستن تکنیک های تفکر انتقادی در مطالعات پژوهشی علم اصول و بازآموزی، تقویت و توانمندسازی دانش پژوهان با ایجاد مساله های پژوهشی جدید در علم اصول است.

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و دانشجویان رشته های الهیات و فلسفه و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

 مدت زمان دوره 10 ساعت ( 5 جلسه 2 ساعته ) 5 روز است. زمان برگزاری هم روز یکشنبه‌ها، ساعت 14 تا 16 خواهد بود و کلاس‌ها از  تاریخ 2 دی ماه 1397 آغاز می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام tam.ihcs.ac.ir و sapp.ir/tamihcs مراجعه کنید. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها