یکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۱
آیت‌الله استادی: نیمی از کتب خطی ایران در قم است

آيت‌الله رضا استادی عضو جامعه مدرسین گفت: 300 هزار نسخه خطی فهرست نویسی شده در ایران وجود دارد که به جرات می‌توان گفت نیمی از آنها در قم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، شامگاه شنبه 22 دی ماه با حضور آیت الله حسینی بوشهری عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آيت‌الله رضا استادی عضو جامعه مدرسین، آیت‌الله مقتدایی، آيت‌الله طباطبایی بروجردی، احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از اعضای شورای عالی حوزه‌های علمیه، مدیران، مسئولین و اساتید حوزه علمیه، آیین بازگشایی و افتتاح بخش‌های جدید کتابخانه حضرت آیت‌الله گلپایگانی برگزار شد.
 
در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی عماد مدیر کتابخانه آیت‌الله گلپایگانی ضمن خیرمقدم به فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی، گفت: به مدد دانشمندان، عالمان و فقیهان بزرگ اسلامی هویت و تمدن ایرانی شیعی ما با استحکام باقی‌مانده است.
 
مدیر کتابخانه آیت‌الله گلپایگانی با معرفی بخش‌های مختلف کتابخانه گفت: سالن محققان این کتابخانه ظرفیت حدود 90 پژوهشگر را دارد و فضایی در نظر گرفته شده بیش از استاندارد معمول کتابخانه‌ها است. در این سالن بیش از 15 هزار کتاب قابل استفاده در معرض محققان قرار گرفته است.


وی افزود: بخش دیگر کتابخانه سالن مطالعه عمومی درسی است که ظرفیت آن حدود 140 نفر است. بخش سوم کتابخانه سالن تخصصی تفسیر با ظرفیتی حدود 120 نفر است که در این بخش بیش از 5 هزار جلد کتاب تخصصی تفسیر و علوم قرآن در اختیار طلاب قرار دارد.

حجت الاسلام عماد ادامه داد: در مخزن کتابخانه 54 هزار جلد کتاب به غیر از کتاب‌هایی که در سالن‌های قفسه باز وجود دارد، در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است. در بخش نسخ خطی حدود 14 هزار و 700 کتاب نگهداری می‌شود که یکی از سرمایه‌های حوزه علمیه قم به شمار می‌رود. علاوه بر اینها بیش از 5 هزار نسخه سنگی و سربی نیز در کتابخانه نگهداری می‌شود.
 
در ادامه این مراسم آیت‌الله استادی عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه در سخنانی به تاریخچه کتابخانه در قم پرداخت و گفت: 100 سال پیش تنها یک اتاق در قم به عنوان کتابخانه آستان حضرت معصومه (س) وجود داشت، بعدها کتابخانه فیضیه راه‌اندازی شد و سپس با تلاش و پیگیری‌های حضرت آیت الله بروجردی یک کتابخانه دیگر هم به قم اضافه شد.
 
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گقت: در این 100 سال ما از نظر کتابخانه به جای خوبی رسیده‌ایم و اکنون قم بالای 10 کتابخانه بسیار مهم دارد.
 

آیت الله استادی یکی از امتیازهای کتابخانه‌های قدیم را جامع بودن آن‌ها توصیف کرد و گفت: یکی از امتیازات کتابخانه‌های قدیم قم این است که کتاب‌های 100 سال اخیر را دارند و این ویژگی در کتابخانه‌های جدید‌الاحداث پیدا نمی‌شود.
 
وی به جایگاه قم در کتب خطی اشاره کرد و افزود: از حیث کتب خطی قم در جایگاه ویژه ای قرار دارد. در کتاب‌های فهرست نویسی گفته شده 300 هزار نسخه خطی در ایران وجود دارد که می‌توان به جرات گفت نیمی از کتب خطی ایران در قم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها