چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳
شاهنامه‌ فردوسی و گلستان سعدی نمایندگان زبان و ادب پارسی هستند

یک عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در نشستی با عنوان «از گلستان من ببر ورقی» در دامغان، گفت: شاهنامه‌ فردوسی و گلستان سعدی نمایندگان زبان و ادب پارسی هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، حسن ذوالفقاری عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در نشست سعدی‌خوانی با عنوان «از گلستان من ببر ورقی» در مرکز فرهنگی‌، هنری شماره یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دامغان گفت: شاهنامه‌ فردوسی و گلستان سعدی نمایندگان زبان و ادب پارسی هستند.

وی تاکید کرد: آثار ادبی در درازمدت بر مخاطب اثر می‌گذارد و خوانش حکایات گلستان، گنجینه‌ واژگان مخاطب را افزایش می‌دهد و در آینده نقش و تأثیر خود را ایفا می‌کند.

حسن ذوالفقاری با بیان اینکه راه‌اندازی حلقه‌های سعدی‌خوانی در مراکز فرهنگی‌، هنری ضرورت دارد، گفت: باید جوانان را با دنیای ادبیات فارسی بیشتر آشنا کنیم.

وی افزود: از سوی دیگر سعدی، استاد ایجاز و کوتاه‌نویسی بوده که این موضوع بیانگر نخستین هنر ادبی این شاعر بزرگ است.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: امروز باید نشست‌های گلستان‌خوانی از حالت ابتکاری خارج و در قالب حلقه‌های سعدی‌خوانی در مراکز فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری سراسر کشور راه‌اندازی شود تا هم به اخلاق‌مدار شدن نسل آینده و هم ارتقای مهارت‌های زبانی آن‌ها کمک کند.

ذوالفقاری گفت: اگر گذشته‌ها را مرور کنیم، می‌بینیم نسل گذشته با سعدی انس داشته و با او زندگی می‌کردند اما امروزه گلستان و بوستان سعدی صرفاً به‌عنوان یک کتاب در کنار هزاران کتاب در کتابخانه‌ها قرار گرفته است.

وی همچنین با اشاره به سفر ابن‌خلدون به چین، ۸۰ سال بعد از سعدی و خوانش حکایات گلستان از سوی ملاحان، یادآور شد: حکایات سعدی تا چین، هند و ترکیه نفوذ داشته و علاوه بر این، مورد استقبال اروپاییان نیز قرار گرفته است.

این استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران مهم‌ترین آسیب نوشته‌های امروز را درازنویسی (اطناب) عنوان کرد و گفت: خواندن گلستان سعدی که شامل ۱۸۰ حکایت کوتاه است به خواننده کمک می‌کند تا در جملات کوتاه، مفهوم مطلب را بیان کند.

ذوالفقاری در پایان سخنانش پیشنهاد داد تا نشست‌های گلستان‌خوانی از حالت ابتکاری خارج شود و در قالب حلقه‌های سعدی‌خوانی در مراکز فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری سراسر کشور راه‌اندازی شود تا هم به اخلاق‌مدار شدن نسل آینده و هم ارتقای مهارت‌های زبانی آن‌ها کمک کند.

در این نشست، از مجموع ۱۸۰ عضو شرکت‌کننده در کارگاه سعدی‌خوانی، ۳۵ عضو در قالب پرده‌خوانی، حکایت‌خوانی، نقالی، شعرخوانی، نمایش خلاق، تک‌نوازی و هم‌نوازی موسیقی و...، به اجرای برنامه پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها