چهارشنبه ۴ دی ۱۳۸۷ - ۰۹:۴۰
ادبيات ما فاقد نقد حرفه‌ای است

ناهید کبیری شاعر و نویسنده گفت: ادبيات ما تا حدودی از نقد بيطرف و حرفه‌اي محروم است. به گمان من آنچه ديگران را به نقد بدبين كرده، جنبه‌ محفلي و تعارف‌مآب نقدهای ماست./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كبيري با بيان اين مطلب گفت: ما در زمينه نقد ادبي ضعيفيم و متاسفانه برخي منتقدان خوب ما به هر دليلي به شاعر يا نويسنده تبديل شده‌اند و بيشتر ترجيح مي‌دهند خودشان بنويسند تا اينكه درباره آثار ديگران حرفي بزنند. 

اين داستان‌نويس، درباره ارزيابي‌هاي كاملا سطحي به جاي نقد بيطرف اضافه كرد: در مورد بسياري از آثار خيلي قلمفرسايي مي‌شود و درنتيجه مي‌بينيم كه نقد آنها تنها يك ارزيابي مثبت است و نه يك نقد سازنده. 

خالق «جمعه‌هاي باراني» افزود: من در هر صورت نقد كتبي را ترجيح مي‌دهم. چون در جلسات داستان‌خواني به دلايل مختلف مسايلي مانند حواس پرتي پيش مي‌آيد و آدم نمي‌تواند آن لحظه به ارزيابي اثر بپردازد.
 
وي تصريح كرد: نقد كار بسيار مشكلي است و خيلي مسووليت دارد چون خيلي‌ها از روي نقدي كه مي‌خوانند، در مورد انتخاب يك كتاب برای مطالعه تصميم مي‌گيرند.

وي در پاسخ به اين سوال كه منتقدان چه راهكار جدي را برای برون‌رفت از وضعيت امروز نقد بايد درنظر بگيرند؟ گفت: يك كتاب بايد چند بار خوانده  و آن‌وقت با وجدان و شرافت، مطلبي در مورد  آن نوشته شود و به جاي جنبه‌هاي مخرب، جنبه‌هاي سازنده داشته باشد.
 
کبیری ادامه داد: به اعتقاد من هر جا كه كار جدي فرهنگي انجام مي‌شود، بايد منتقدان نيز حضوري جدي داشته باشند. منتقد بايد به موازات نويسنده در عرصه فرهنگ و هنر حضور داشته باشد. 

ناهيد كبيري، شاعر، نويسنده و مترجم است. از او كه فارغ التحصيل رشته جامعه‌شناسي است، كتاب‌هايي چون «پيراهن آبي» و «جمعه‌هاي باراني» به چاپ رسيده اند.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط