چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۵
گذشته‌نگري كاستي‌هاي امروز را جبران مي‌كند

مجموعه داستان «كاش يادش بماند»، نوشته رضوان نيلي‌پور كه تابستان امسال(88) توسط انتشارات «هزاره ققنوس» منتشر شد، يكي از نامزدهاي نهمين دوره جايزه «كتاب فصل» در بخش داستان است. نيلي‌پور گذشته‌نگري را با نگرشي نقادانه، راهگشای زندگي در دنياي امروز می‌داند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، «كاش يادش بماند»، مجموعه داستاني از رضوان نيلي‌پور است كه تابستان امسال(88)، از سوي انتشارات «هزاره ققنوس» منتشر شد. 

نويسنده در اين كتاب موضوعات خانوادگي و اجتماعي را دستمايه قرار داده كه در كنار آن‌ها توجه او به فرهنگ عامه و سنتي ايراني قابل توجه است. 

نيلي‌پور در گفت‌و‌گو با «ايبنا» دغدغه‌هايش را از نوشتن داستان، ابراز آگاهي از دنياي پيرامونش بيان كرد و گفت: من فكر مي‌كنم مطالعه و نگاهي دقيق به دنياي اطراف، از مواردي بود كه برخي از انگيزه‌هايم را در نگارش داستان به وجود آورد و پتانسيل‌هاي دروني‌ام را در اين زمينه فعال كرد. 

وي افزود: فكر مي‌كنم با پشت سر‌گذاشتن نيم قرن از زندگي‌ام مي‌توانم با علاقه نگارش داستان را دنبال كنم و اهدافم را با شكل دادن به اين انگيزه پيدا كنم. 

اين نامزد جايزه «كتاب فصل» در بخش داستان كه دستمايه‌هاي داستاني‌اش را واقعيت‌هاي اطرافش خواند، توضيح داد: من سعي كردم چيزهايي را ببينم كه ديگران كمتر مي‌بينند. اين‌گونه ديدن را در مروري بر گذشته نيز به كار مي‌برم. 

نيلي‌پور همچنين اضافه كرد: در گذشته ما نيز مسايلي وجود دارد كه بسيار با اهميت و درخور توجه‌اند. زندگي سنتي و پس از آن ورود ابزار و رويكردهاي زندگي مدرن، نقطه تقابلي است كه مي‌توانيم به نقد آن بپردازيم.

اين داستان‌نويس كه بسياري از وجوه سنتي زندگي گذشتگان را در زندگي امروز كاربردي دانست، گفت: به اعتقاد من برخي از ابعاد سنت بايد زنده بماند و ما بايد آن‌ها را پشتوانه زندگي و عادات و رسوم امروزي‌مان قرار دهيم. 

وي در پاسخ به سوالي درباره اينكه آيا آثار داستان‌نويسان زن، تاثيري در ايجاد انگيزه‌هاي او در داستان‌نويسي داشته، گفت: من در دو سه، دهه اخير، اميدواري‌هاي زيادي را به دست آوردم؛ چرا كه ديدم زنان، موفقيت‌هاي چشمگيري را در اين باره به دست آوردند و در حال بازيابي هويت خودشان در جهان داستاني‌شان هستند. شايد اين مساله يكي ديگر از دلايل علاقمندي من به داستان‌نويسي باشد. 

نويسنده «باران پشت شيشه»، جوايزه ادبي را به شرط ضابطه‌مند بودن بسيار موثر خواند و توضيح داد: انتظار‌مان اين است كه جوايزي كه به كتاب تعلق مي‌گيرند، با اتكا به ضوابط باشند؛ چرا كه تنها از اين طريق است كه موجه بودن خود را به دست مي‌آورند.
 
رضوان نیلی‌پور داستان‌نویسی را به طور جدی از سال 77 آغاز کرد.
 اولین مجموعه داستان او «باران پشت شیشه» نام دارد كه در سال 84 از سوي انتشارات «هزاره ققنوس» منتشر شد و جايزه صادق هدايت را نيز به خود اختصاص داد.

اين كتاب همچنين موفق به دريافت لوح بلورين از سوي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و حوزه هنري اصفهان، در جشنواره زنان هنرمند اصفهان در سال 84 شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط