میشل ولبک، نویسنده جنجالبرانگیز و پرفروش فرانسوی معتقد است که جهان پس از کرونا مثل جهان قبل از کرونا خواهد بود.
میشل ولبک که فرانسویها او را پیامبر مدرن در عصر نهیلیسم و فردگرایی مینامند با این اظهار نظر جنجالی آب پاکی را بر روی دست آنهایی که کوید 19 را نقطه عطف احتمالی در دنیا دانستهاند ریخت.
ولبک که با رمان «ذرات بنیادی» که در سال 1998 منتشر شد به شهرت جهانی دست یافت گفت «حتی برای یک صدم ثانیه نمیتواند اظهاراتی را که ادعا میکند بعد از کرونا هیچ چیز مانند گذشته نخواهد بود باور کنم.»
او در مطلبی که در اختیار رادیو اینتر فرانسه گذاشته گفته «بعد از قرنطینه ما در یک دنیای متفاوت و جدید بیدار نخواهیم شد. همه چیز یکسان خواهد بود؛ همان شرارتها و همان بدیهایی که در کمین ماست. شاید کمی بدتر از قبل. از بحران سلامتی هیچ چیز خوبی بیرون نخواهد آمد؛ جز اینکه طاعون نویسندگان بسیاری را به جهان عرضه کرد؛ اما درباره کوید 19 خوشبین نیستم.»
او گفته «راهی که این اپیدمی در پیش گرفته کاملا نرمال و طبیعی است.»
ولبک که کوید 19 را یک ویروس پیشپاافتاده، دمدستی و بدون کیفیت توصیف کرده در ادامه هشدار داده که فاصله اجتماعی و دورکاری که اپیدمی آن را ناگزیر کرده، یورش فناوری را برای منزوی کردن افراد تسریع میکند و در ادامه گفته ویروس کرونا همچین یک دستاویز خوب برای تسریع گرایش روبهرشد «منسوخ شدن روابط انسانی» است.
حالا که آمار مرگو میر ناشی از کرونا در فرانسه به مرز 25000 نفر رسیده، نویسنده فرانسوی گفته که مرگ تا به حال به اندازه هفتههای اخیر رازدار و مخفیانه نبوده است. مردم به تنهایی میمیرند. در بیمارستان و آسایشگاهها و به سرعت هم دفن میشوند بدون اینکه کسی همراهیشان کند. کاملا مخفیانه. مرگهایی بدون کمترین شهادت و نشانهای و قربانیان به یک واحد آماری تلفات روزانه تبدیل میشوند و اضطرابی که با افزایش تلفات بین مردم ایجاد میشود.
با اینهمه قوانین سختگیرانه دولت فرانسه که به شهروندان اجازه نمیدهد که بیشتر از یک کیلومتر از خانه دورتر شوند شکایت او را برانگیخته است نویسنده 64 ساله در این باره گفته: «یک نویسنده نیاز دارد که پیادهروی کند و تلاش برای نوشتن اگر امکان پیادهروی تند چند ساعته را نداشته باشید غیر قابل تصور است.»
انتشار آخرین رمان میشل ولبک با عنوان «سروتین» که درباره یک کارمند افسرده دولتی است که عجایب و رموز روستاهای فرانسه را کشف میکند با اولین نشانههای اعتراضی جلیقهزردها در فرانسه همزمان شد و از آنجا که به نوعی اعتراضات در فرانسه را پیشبینی کرده بود به فروش کمسابقهای دست یافت.
رمان دیگر بحثبرانگیز او «تسلیم» بود که دقیقا همان روزی که حمله به دفتر هفتهنامه شارلی ابدو اتفاق افتاد منتشر شد که پیشبینی میکرد در سال 2022 یک رییسجمهور مسلمان در فرانسه انتخاب خواهد شد و فرانسه تابع قوانین و شریعت و احکام اسلامی خواهد شد که انتشار این رمان نیز جنجال بسیاری را در فرانسه ایجاد کرد.
میشل ولبک سال 1958 در فرانسه متولد شد و سال 2010 برنده جایزه ادبی گنکور شد. آثارش اغلب حاوی طنزی نیشدار و تلخ هستند و سبک نوشتاری و دیدگاههای انتقادیاش در اروپا شهرت بسیاری را برایش به ارمغان آوردهاند. ولبک معمولاً در رمانهایش به موضوعات روز که صدر اخبار جهانی هستند میپردازد و بسیاری از این موضوعات در فرانسه و اروپا جنجالبرانگیزند.
نظر شما