سه‌شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۶
«تاریخ سری سلطان در آبسکون» به چهارمین چاپ خود رسید

چهارمین چاپ فیلمنامه «تاریخ سری سلطان در آبسکون» اثر بهرام بیضایی منتشر شد. این فیلمنامه درباره حمله مغول به ایران و فرار سلطان محمد خوارزمشاه به جزیره آبسکون در دریای خزر است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بهرام بیضایی فیلمنامه «تاريخ سری سلطان در آبسكون» را در سال 1363 نوشت. این فیلمنامه درباره حمله مغولان به ایران و فرار سلطان محمد خوارزمشاه به جزیره آبسکون در دریای خزر است. این فیلمنامه تاکنون قالب فیلم سینمایی را به خود نگرفته است. 

محمود صباحی پژوهشگر و مدرس دانشگاه در کتاب «یک تاریخ درام و یک درام تاریخی» به هم‌سنجی این فیلمنامه با نمایشنامه‌ «تیمور ملک» نوشته‌ «ساتم‌خان اُلغ‌زاده» نویسنده‌ شهیر کشور تاجیکستان پرداخت. این کتاب در سال 1383 از سوی نشر افراز منتشر شد. 

در بخشی از این فیلمنامه می‌خوانیم: «سلطان: اسم این جزیره چیست؟
قتلق: آب اشکن سلطان؛ از غفلت آبسکون می‌خوانند.
سلطان: هوم- [لرزان از آسمان دل گرفته می نگرد] کاش دبیری در رکاب بود تاریخ سری این ایام می نوشت، تا چون ابر تیره بگذرد در آن به عبرت نظر کنیم.
تا جوانی راه‌ها پیش رو داری. در پیری چون به پشت سر بنگری، بهترین راه را نیامده‌ای.
سلطان: [خندان] آیا هیچکدامتان می‌خواهید جای سلطان باشید؟
رقص و خنده بند می‌آید، و نوکران اندکی گیج به هم نگاه می کنند.» 

نخستین انتشار این فیلمنامه در سال 1365 با شمارگان سه هزار نسخه، 54 صفحه و بهای 20 تومان از سوی انتشارات عکس معاصر منتشر شده بود. همچنین چاپ دوم این کتاب (چاپ نخست انتشارات روشنگران و مطالعات زنان) در سال 1376 با شمارگان پنج هزار نسخه و بهای 280 تومان روانه کتابفروشی‌ها شده بود. 

چهارمین انتشار «تاریخ سری سلطان در آبسکون» اثر بهرام بیضایی، با شمارگان هزار و 500 نسخه، 64 صفحه و بهای پنج هزار تومان از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان روانه کتابفروشی‌ها شده است. 

چاپ پیشین (سوم) این اثر در سال 1387 با شمارگان دو هزار نسخه و بهای دو هزار تومان منتشر شده بود. 

از دیگر فیلمنامه‌های منتشر شده بیضایی می‌توان به «طومار شیخ شرزین»، «مرگ یزدگرد»، «دیباچه نوین شاهنامه»، «حقایقی درباره لیلا دختر ادریس»، «اشغال»، «روز واقعه»، «شاید وقتی دیگر»، «شب سمور»، «مقصد»، «زمین»، «قصه‌های میر کفن‌پوش»، «شب سمور»، «آینه‌های روبه‌رو» و « آهو، سلندر، طلحک و ديگران» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط