«آن بیست و سه نفر» شامل خاطرات احمد یوسف زاده، از سالهای اسارت در زمان جنگ تحمیلی است كه از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ دوم رسیده است.
یوسف زاده درباره این كتاب گفت: این اثر به دلیل حماسه آفرینیهای بیست و سه نوجوان در دوران اسارت قطعا یكی از كتابهای شاخص دفاع مقدس است.
نویسنده «آن بیست و سه نفر» خاطرنشان كرد: آوردن یك عده نوجوان 15 ساله به كاخ صدام و واداشتن آنان به بیان اعترافاتی دروغین مبنی بر اجباری بودن اعزام رزمندگان نوجوان به جبهههای جنگ كه میتوانست افكار عمومی جهانیان را در جهت خواستههای رژیم بعث عراق تغییر دهد، موضوعی است كه این كتاب را بینظیر كرده است.
وی همچنین محتویات كتاب منتشر شده را با مستندی كه به نام «آن بیست وسه و یك نفر» از شبكه اول سیما پخش شده، متفاوت دانست و گفت: تفاوت كتاب اینست كه از دوران كودكی من آغاز میشود و به همین دلیل توضیحاتی درباره خاطرات خودم و روستایی كه درآن زندگی كردم را نیز شامل میشود. كتاب همچنین دارای بخشی از خاطرات برادر من كه در همان اردوگاه به شهادت رسید است.
وی افزود: در جریان عملیات بیتالمقدس در سال 1361، عملیاتی كه موجب آزادسازی خرمشهر شد، ما در بصره به دست نیروهای عراقی اسیر شدیم. اكثر قریب به اتفاق این گروه 23 نفره بچههای كرمان و از تیپ ثارالله بودند. ما در تاریخ 10 اردیبهشت 1361 به اسارت نیروهای بعثی درآمدیم.
وی در مورد جنگ روانی صدام حسین گفت: دلیل این جنگ روانی هم این بود كه عراقیها در جریان عملیات بیتالمقدس شكست سختی خورده بودند و قصد داشتند آن شكست را جبران كنند. صدام حسین پیش از این عملیات گفته بود كه اگر ایران بتواند خرمشهر را آزاد كند من كلید بصره را به ایران تحویل خواهم داد. زمانی كه بعثیها خرمشهر را از دست دادند، این پروژه را برای فرار از شكست خود ترتیب دادند و در روزنامههای عراق اكاذیبی را به ما نسبت دادند.
چاپ دوم كتاب «آن بیست و سه نفر» از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ دوم رسیده است.
نظر شما