به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، فضاي داستاني نمايشنامه «امینه» به دوران آغامحمدخان قاجار و مناسبات او با شخصي به نام زالخان برميگردد. برحسب اتفاق آغامحمدخان، پسر زالخان را در شكار سلطنتي دستگير ميكند. ولي امينه برادرزاده آغامحمدخان در يک ديدار تصادفي دلباخته پسر زالخان ميشود.
اين نمايشنامه چندی پیش توسط نگار جواهريان، هدايت هاشمي، فرزين محدث، سام كبودوند، الهام شعباني، آيه كيانپور، علي برنجيان، فريبرز دارايي و بابک رفاهي روخواني شده است.
نمايشنامه «این همان کلمه است» درباره زندگي شیخ ابوالفتوح رازی، مفسر فارسی و شیعه قرآن کریم، در عهد سلجوقیان است. او تلاش كرد تا قرآن را به زبان فارسی و برای مردم فارسی زبان و ایرانی از عربی به فارسی برگرداند و تفسیری بر آن بنویسد ولی با مخالفت سرسختانه حاکم ری که نماینده پادشاه سلجوقی بود رو به رو میشود.
این نمایشنامه توسط خیام وقار، بهار زروانی، وحید موسوی، مهرداد ایرانمنش، رامین خطیب و وحید راد روخواني شده است.
سعید شاپوری، نویسنده، کارگردان و پژوهشگر است. انجام پژوهش در زمینه جلوههای دراماتیک قرآن کریم و نگارش مقالاتی پیرامون درام دینی از جمله اقتباس دینی از قرآن کریم و ساختار دراماتیک احسن القصص از آثار وي محسوب ميشود.
نمايشنامه «دبستان دوشیزگان» با نقشخوانی مهرداد مصطفوی، آوا شریفی، سرور عربپور، آرش صباغ و نعیما کرمی اجرا شده است.
اين اثر درباره بیبی خانم استرآبادی، بانویی آزاد اندیش است كه نخستین مدرسه دخترانه را در ایران بنا میکند. این اقدام از همان ابتدا با مخالفتها و سنگ اندازیهای بیشمار مواجه میشود. تا اينكه بیبیخانم به حکم بدخواهان محكوم میشود.
شکوفه آروین نویسنده «دبستان دوشیزگان»، نویسندگی را از سال 1380 با نوشتن داستانهای کوتاه در نشریات و مجلات آغاز کرد.
نمایشنامههای «این همان کلمه است» نوشته سعيد شاپوري، «امینه» اثر علي شمس و «دبستان دوشیزگان» نوشته شكوفه آروين در شمارگان 2000 نسخه و با قیمت 3300 تومان در قالب يک مجموعه از سوي انتشارات نمايش روانه بازار كتاب شده است.
دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۴:۱۹
نظر شما