وی افزود: من موافق تفکیک جایزههای ادبی هستم. معتقدم که جایزه جلال توانسته در زمینه ادبیات داستانی جای خود را باز کند اما جشنواره شعر فجر همچنان جای کار دارد و باید به امید برگزاری جایزهای همسطح جایزه کتاب سال چند دوره دیگر صبر کرد.
این شاعر افزود: آنهایی که معتقدند جایزه کتاب سال از ارزش و اعتبار بیشتری برخوردار است حق دارند اما باید سازوکاری تعیین کرد که حتی در دیگر حوزههای کتاب نیز جایزههای تخصصی تشکیل شوند.
طریقی اضافه کرد: چند دوره طول میکشد تا جریان ادبی در جشنواره شعر فجر به بار بنشیند و میوه دهد. جایزه کتاب سال هم در دورههای نخست آن اعتباری را که در حال حاضر دارد، نداشت و به مرور زمان جای خود را میان اهالی فرهنگ و کتاب باز کرد.
شاعر مجموعه شعر «به جهنم» توضیح داد: برخیها به جشنواره شعر فجر هنوز به عنوان جایزهای مستقل نمینگرند اما معتقدم که این نگاه با فعالیت مسئولان در دورههای بعد تغییر خواهد کرد. در واقع تغییر دادن ذهنیتها نسبت به یک جایزه دشوار است اما میتوان ذهنیتها را در مقابل چنین جوایزی تغییر داد.
طریقی گفت: جایزه کتاب سال حتی جایی برای داستان هم نداشت و اغلب به ترجمههای درخشان جایزه میداد. جایزههایی مانند جلال و جشنواره شعر فجر میتوانند به ادبیات به شکلی تخصصی بپردازند و باعث شود که داستانها، رمانها و شعرهای خوب در کشور دیده شود.
از میان مجموعه شعرهای غلامرضا طریقی میتوان به «هر لبت یک کبوتر سرخ است» و «به جهنم» اشاره کرد.
نظر شما