ویرایش تازهای از «تاریخنگاری در اسلام» تالیف سید صادق سجادی در دست چاپ است.
سجادی در این باره افزود: در این کتاب به منشا تاریخنگاری اسلامی، روشها و مکاتب تاریخنگاری، شیوههای تدوین و تنظیم در تاریخنگاری اسلامی، سیر تاریخنگاری در سرزمینهای اسلامی، انواع تاریخنگاری اسلامی اشاره شده است.
این تاریخپژوه به تمدن اسلامی اشاره کرد و گفت: تاریخنگاری در تمدن اسلامی دامنهای گسترده دارد و از نظر زمانی تاریخ اسلامی از آغاز تا عصر حاضر را دربرمیگیرد و در این کتاب نیز به این مساله اشاره شده است.
وی به تاریخنگاری اسلامی نیز پرداخت و گفت: تاریخنگاری اسلامی در عصر انحطاط دچار رکود و سستی نشد و برخلاف بیشتر دانشها همچنان استوار و نیرومند گام برمیداشت و دستهای از مهمترین تواریخ عمومی، دودمانی، محلی، طبقات و انواع دیگر آن در همین عصر نوشته شد.
سجادی به مورخان مسلمان نیز اشاره کرد و گفت: مورخان مسلمان تاریخ را چنان فراخ دامن گرفتهاند که توانستند بیشتر جنبههای فرهنگی را در حوزه آن مورد مطالعه قرار دهند و آثار بسیاری درباره تاریخ دانشها و اخبار دانشمندان گوناگون پدید آورند و باعث شدند تا تاریخنگاران بتوانند امروزه درباره جنبههای گوناگون فرهنگ و تمدن اسلامی سخن بگویند.
سيد صادق سجادی بيش از ٣٠ سال مدير بخش تاريخ و عضو شورای عالی علمی مركز دايرهالمعارف بزرگ اسلامی بوده و نقش كليدی و موثری در تهيه و تدوين مجموعه عظيم «تاريخ جامع ايران» ايفا كرده است. وی صدها مقاله و مدخل نوشته و غير از تاليف كتابهايی چون طبقهبندی علوم در تمدن اسلامی، تاريخ برمكيان و رساله اخبار برامكه، آثار ارزشمند فراوانی را تصحيح و ترجمه کرده است.
نظر شما