سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۴
‌فراخوان جایزه پژوهش‌های ادبی سیمین‌ منتشر شد

فراخوان جایزه پژوهش‌های ادبی سیمین با محوریت ادبیات داستانی ایران منتشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز ظهر دوشنبه 18 اسفندماه 1399 در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب، گفت: شهرداری شیراز به مناسبت صدمین زادروز زنده‌یاد دکتر سیمین دانشور، این جایزه پژوهشی ادبی را در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می‌کند.
 
دکتر مرتضی جعفری با بیان این مطلب که سال ۱۴۰۰ صدمین سالروز تولد بانو سیمین دانشور است که ادبیات معاصر ایران به ویژه در حوزه داستان‌‌نویسی و ترجمه مرهون خدمات و آثار اوست، تشریح کرد: محورهای بخش اصلی این جایزه ادبی «شیوه‌های نقد داستان»، «ادبیات تطبیقی و موضوعات میان‌رشته‌ای با حوزه داستان‌نویسی»، «نقد داستان و بررسی نقدهای موجود (با تکیه بر آثار داستان نویسان)»، «ژانرهای مختلف داستان معاصر»، «تاریخ داستان‌نویسی شهرها، استان‌های ایران»، «نقد و تحلیل عناصر هنری و زیبایی‌شناسی در داستان معاصر»، «داستان در ادبیات انقلاب اسلامی و ادبیات پایداری»، «داستان کودک و نوجوان»، «نقش داستان در ادبیات فارسی معاصر»، «تأثیرپذیری داستان معاصر از قصه‌های فولکلور و باورهای عامیانه»، «شیوه‌های ارتقای جایگاه داستان فارسی در ادبیات جهان»، «جایگاه داستان نویسان ایران در فراسوی مرزهای ایران»، «تأثیرپذیری داستان‌نویسان ایران از نویسندگان جهان» و کلیه موضوعات مرتبط با حوزه داستان و داستان‌نویسی ایران خواهد بود.
 
وی افزود: پژوهشگران می‌توانند مقالات خود را در محورهای بخش ویژه همچون «نقد آثار سیمین دانشور»، «نقش و جایگاه زنان در داستان‌نویسی ایران»، «نقد آثار زنان نویسنده ایران»، «تأثیر سیمین دانشور بر نویسندگان ایران»، «جایگاه داستان‌نویسان شیراز در داستان‌نویسی ایران» و «نقد آثار داستان‌نویسان شیراز» به دبیرخانه این جایزه ادبی ارسال کنند.
 
بر اساس این گزارش، آخرین مهلت ارسال مقالات  ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ و اعلام نتایج اولیه داوری ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ است و آیین پایانی همایش و جایزه پژوهش‌های ادبی سیمین اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ همزمان با صدمین زادروز زنده‌یاد دکتر سیمین دانشور برگزار می‌شود.
 
اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، دانشجویان و پژوهشگران می‌توانند برای ارسال مقالات و کسب اطلاعات بیشتر به تارنمای جایزه پژوهش های ادبی سیمین به آدرس www.siminliteraryaward.ir مراجعه کنند.
 
مقالاتِ منتخب در پایگاه سیویلیکا نمایه و در کتاب چکیده مقالات منتشر شده و به سه مقاله برتر در هر بخش نیز جوایز نقدی نفیس اهدا خواهد شد.
 
یادآور می‌شود: زنده‌یاد دکتر سیمین دانشور که هشتم اردیبهشت ۱۳۰۰ در شیراز به دنیا آمد، اولین زنی است که داستان‌نویسی را به صورت حرفه‌ای در ایران پیش گرفت و شاهکارهایی همچون «سووشون» و ده‌ها کتاب و ترجمه دیگر را از خود به یادگار گذاشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها