جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳
علیرضا کمیلی

علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه بین‌المللی امت واحده گفت: فروپاشی یک جامعه‌ای که پنجاه سال است پیرامون خود را امن کرده، به راحتی اتفاق نمی‌افتد. این یک پدیده نرم است نه سخت. مقاومت تنها راه علاج جنگ فلسطین است.

سرویس تاریخ و سیاست خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، علیرضا کمیلی، دبیر اتحادیه بین‌المللی امت واحده که در اولین رویداد از سلسله رویدادهای «چرا» به میزبانی کتابشهر ایران شعبه بهارستان پنجشنبه ۲۵ آبان برگزار شد با اشاره به اینکه چرا باید جمهوری اسلامی به فلسطین کمک کند، گفت: البته که ما هر چیزی را که در آن اغراق کردیم، تبعات منفی آن را نیز دیدیم. این موضوع اصلاً نباید امروز به عنوان سوال مطرح شود، زیرا توحش اسرائیل بسیار زیاد است. اما کاری می‌کنیم که با سیری که طی کردیم با سایر مسائل پیوند می‌خورد و تاثیر سوء می‌گذارد.

وی افزود: به نظر من ماجرا شفاف است و از چند منظر می‌توان به آن نگاه کرد. ما ایرانی‌ها چه قبل از انقلاب و بعد از آن، چه قبل از اسلام و بعد از آن جامعه تمدن‌سازی بودیم. تولید علم در ایران اتفاق افتاده است. حتی تاریخ معاصر می‌گوید که ایرانیان یهودستیز نبودند. در یک دوره‌ای درگیری‌های ساختگی اتفاق افتاد که آن هم کاملاً مشخص است. بر اساس آموزه‌های دینی در همه دوره‌ها نیست. مسائل امنیت یک مسئله حیاتی برای یهودی‌ها است. ما مسئله جنگ مستقیم را با اینها نداریم. ما جزء نخستین کشورهایی بودیم که به اینها سفارتخانه دادیم.

کمیلی بیان کرد: قبل از انقلاب خیلی انگیزه تاریخی و اجتماعی برای فهم این موضوع نداشتیم. بعد از انقلاب مسئله از بین رفتن اسرائیل مطرح شد. مسئله از بین رفتن یک ساختاری مطرح شد که یک قرن و اندی بر روی آن کار شده بود. در مجموع فهمی واقعی از بین رفتن یک پدیده نداریم. البته با این کشتار عجیب و غریب صدای کشورهای دیگر هم درآمده است. اینها توانستند نقش جدی ایفا کنند. البته ما به سمت اینکه پروژه نابودی اسرائیل را به یک پدیده تبدیل کنیم، نرفتیم و نابودی اسرائیل فقط در حد یک شعار است.

وی در ادامه گفت: اسرائیل مهم‌ترین دشمن ماست. این حد فاصله با این حجم از دشمنی طبیعی نیست. این ماجرا هنوز به یک مسئله جدی تبدیل نشده است. اگر بخواهد اتفاق بیفتد، باید علم در این زمینه بومی شود و چندین سال طول می‌کشد. در حوزه رژیم مسئله اصلی این است. چرا اینقدر فاصله ما با شعاری که می‌دهیم، جدی است. آنقدر در این زمینه پاس گل دریافت کردیم که به خواب هم نمی‌دیدیم. مواضع روسیه به گونه‌ای بود که به پوتین لقب ابوعلی پوتین داده شد. اگر بخواهیم اینها را به فرصت تبدیل کنیم، معنادار خواهد شد. ظرفیت‌سازی برای فهم درست هنوز شکل نگرفته است. البته فلسطین تنها موضوعی است که اجماع ملی ایجاد می‌کند.

کمیلی افزود: مسئله‌ای با این کشش گفتمانی طبعاً ظرفیت تمدنی است. دوستی می‌گفت: این درگیری یا آغاز یک جنگ سراسری است و یا پایان یک جنگ سراسری. باید به سمت عقلانیت حرکت کنیم. این یک نکته ظریف دارد، عقلانیت انقلابی را سیره رهبری انقلاب می‌دانم. سال‌های طولانی قدرت اینها را ضعیف کرده اما از درگیری مستقیم پرهیز کرده است. در فهم این پدیده فلسطین باید دقیق‌تر باشیم. فروپاشی یک جامعه‌ای که پنجاه سال است پیرامون خود را امن کرده، به راحتی اتفاق نمی‌افتد. این یک پدیده نرم است نه سخت. مقاومت تنها راه علاج جنگ فلسطین است.

وی بیان کرد: من معتقدم آنچه در فضای اجتماعی جامعه ما هست، نتیجه طبیعی رفتار ماست. جامعه به نسبت حجم کاری که در این زمینه انجام گرفته، خوب پیش رفته است و این موضوع باید با بیانی تاثیرگذار بر روی مخاطب بیان شود. راوی و روایت باید در ایران عوض شود. مردم با زندگی ارتباط می‌گیرند. چه گزاره‌ای در زندگی یک فلسطینی است که صبر و پایداری او برای همه سوال می‌شود؟ فرصت هست و جامعه می‌شنود. باید سطح فهم را ارتقاء بدهیم. باید راوی و روایت در تبیین مسئله فلسطین عوض شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها