به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین «تکریم از تلاشگران و مروجان کتاب و تقدیر از کتابداران و اعضای برتر کتابخانههای عمومی استان تهران» یکشنبه (۲۷ آبانماه) با حضور در مجتمع کوشک باغ هنر با حضور علی فروزانفر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، علیرضا زند وکیلی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران، هوشیار لاریجانی، معاون کتابخانههای استان تهران، احمد قیومی، معاون استاندار و فرماندار تهران، محمدرضا اسفاری، مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی و حامد عبدوس، مدیرکل تأمین منابع کتابخانهها در «کوشک باغ کتاب» برگزار شد.
زند وکیلی، مدیرکل کتابخانههای استان تهران با گرامیداشت هفته کتاب و تعزیت بهمناسبت ایام فاطمیه (س) گفت: کتابداری، شغلی است که باید به آن غبطه خورد به شرط اینکه کتابداران بدانند کجا ایستادهاند و شغلشان چقدر مهم است. درس گرفتن از وقایع تاریخی مهمتر از خود آن وقایع تاریخی است. کتابخانه، سنگر اصلی و خط مقدم جهاد بزرگ تعلیم و تربیت است و کتابداران سنگربانان اصلی این جبهه هستند.
وی با بیان اینکه دوران بیبدیل و بینظیری را در این دوره از نهاد کتابخانههای عمومی کشور طی کردیم، عنوان کرد: در این دوره، فارغ از حرفی که به گزاف گفته شود، این دوره زبانی، قلمی و تلاشی از هیچ حرکتی برای بهبود معیشت و توجه به اعضای فعال کتابخانهها دریغ نشد؛ بهعنوان یکی از اعضای شورای معاونان نهاد کتابخانههای عمومی کشور از نزدیک شاهد تلاش برای بهبود وضعیت کتابداران و کتابخانهها در این نهاد و شورای معاونان بودم. چون خدا شاهد و حاکم است و تنها اوست که شاهد و البته حاکم است.
۷۰ درصد اعضای کتابخانههای استان تهران بیکارند
قیومی، فرماندار و معاون استاندار شهر تهران با گرامیداشت هفته کتاب و ابراز خوشحالی از حضور در جمع کتابداران گفت: کتابداران در ترویج فرهنگ مبارک کتابخوانی سهم بزرگی دارند. گاهی از برخی کتابخانهها دیدار داشتم. دیدم که مدیرکل کتابخانههای استان تهران برای ارتقای کتابخانههاید این استان چقدر تلاش کردند.
وی با بیان اینکه کمتوجهی به حوزه فرهنگ و کتابخوانی سالها است وجود دارد و نتیجه یک سال و دوسال نیست، گفت: در این چند سال تلاشهای زیادی برای ارتقای موقعیت نهاد کتابخانههای عمومی کشور و کتابخانههای شهر تهران انجام شده است.
فرماندار تهران، با بیان اینکه حضور در کتابخانهها «جهاد فرهنگی» است و اگر کتابداران دنبال زر و پول بودند در جبهه فرهنگی و کتابخانهها حضور نداشتند، اظهار کرد: در شهر ۱۰ میلیونی تهران، آیا تعداد کتابخانههای عمومی و منابع موجود در کتابخانهها با جمعیت این شهر تناسب دارد؟ کتابداران هرکدام، جای چند نفر فعالیت میکنند و کمبودهای نیروی انسانی را پوشش میدهند.
قیومی با بیان اینکه ترویج شاخصهای، فرهنگی و ترویج فرهنگ بومی و خاص و کتاب و کتابخوانی رسالت کتابداران در کتابخانههای عمومی است، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم کودکان و نوجوانان این مرزو بوم را با اولویتهای فرهنگی و بومی کشورمان آشنا کنیم و همه دستگاهها و نهادها در این ترویج کنابخوانی کمککننده باشند.
معاون استاندارد تهران با بیان اینکه امروزه استفاده از هوش مصنوعی چنان پیشرفت کرده است که با جستوجوی یک کلیدواژه میتوانیم اطلاعات ساده و ابتدایی را درباره یک موضوع پیدا کنیم، گفت: در حال حاضر نسل جدید، کودکان و نوجوانان فضای متفاوتی را برای کسب آگاهی تجربه میکنند.
وی با اشاره به خاطرهای درباره حضورش در یک کتابخانه در نازیآباد تهران گفت: یادم میآید، اوایل دهه ۷۰ و اواخر دهه ۶۰ عضو یک کتابخانه در نازیآباد که فکر کنم مطهری نام داشت، عضو بودم.
فرماندار شهر تهران اظهار کرد: آن زمان باید حتماً کتاب میخواندیم و عضو میشدیم و تحقیق و کارهایمان را انجام میدادیم اما امروزه تغییرات مهمی در شاخصهای کتابخوانی اتفاق افتاده است؛ اکثر یادگیریهای جوانان خودخواسته است و با ورود به فضای اینترنت میتوانند یاد بگیرند.
قیومی گفت: آشنایی و انس این نسل با نفس کتاب فیزیکی و دیدن و آشنایی با آنها، خود یک داستان مفصل است و کتابداران نقش مهمی در تعامل دارند. آمار پژوهشی عضویت اعضا در کتابخانههای استان تهران نشان میدهد؛ ۷۰ درصد اعضای کتابخانههای استان تهران هنوز، شاغل نیستند این وضعیت نشان میدهد شاغلان، از کتاب دور میشوند و باید برای این گروه فکر دیگری کرد.
قیومی با اشاره به اینکه ایران، نخستین کشور در جهان است که اولین دانشگاه مدرن را ساخت، گفت: ایران نخستین کشور جهان است که دانشگاه جندی شاپور را به سبک مدرن تاسیس کرد و این دانشگاه و بیمارستان با ۱۷۵۰ سال قدمت در ایران قرار دارد.
وی افزود: ایران مهد علم و دانش است و خواهد بود. تاریح کتاب و نویسندگان ایران، نشان میدهد که مبدا تحولات بزرگ علمی بوده و متاسفانه بعد از ۵۰۰ سال، کشورهای دیگر برخی وقایع تاریخی را به اسم خودشان زدند.
نظر شما