چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۲
موقع نوشتن کتاب در مورد حاج قاسم دستم می‌لرزید

نویسنده کتاب «سرباز، قاسم سلیمانی» گفت: من از زمان جنگ حاج قاسم را می‌شناختم. به جرات می‌توانم بگویم که جزو معدود فرمانده لشگرهایی بود که بعد از جنگ ارتباط خود را با نیروهایش قطع نکرد، حاج قاسم رابطه صمیمی با تک تک نیروهای خودش داشت و برای آنها دل می‌سوزاند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب «سرباز، قاسم سلیمانی» با حضور مصطفی رحیمی نویسنده اثر، تعدادی از مسئولان ارتش و وزارت دفاع به میزبانی حوزه هنری برگزار شد.

مصطفی رحیمی نویسنده کتاب «سرباز، قاسم سلیمانی» در این جلسه اظهار داشت: من از زمان جنگ حاج قاسم را می‌شناختم، ما از لشگر دیگری بودیم اما رفت و آمدهای او را می‌دیدیم، لشگرشان خیلی وقت‌ها نزدیک لشگر ما بود و ما دورادور آشنایی داشتیم و به جرات می‌توانم بگویم که جزو معدود فرمانده لشگرهایی بود که بعد از جنگ ارتباط خود را با نیروهایش  قطع نکرد، الان شاید اکثر آقایانی که فرمانده یگان بودند در یک همایشی بتوانند هم را ببیند ولی حاج قاسم رابطه صمیمی با تک تک نیروهای خودش داشت و برای آنها دل می‌سوزاند.

وی در خصوص زمانی که نوشتن کتاب به او پیشنهاد شد، تصریح کرد: اول یک سوژه باید برای نویسنده جا بیفتد، من می‌دانستم که کار خیلی خیلی سختی دارم، به دلیل اینکه یکی از کارهای اصلی من بررسی کتاب‌های خاطره است و گروه گروه کتاب‌هایی را می‌بینیم که نوشته می‌شود که نه سوژه خوبی دارد و نه خاطرات جذابی دارد، اما بعضی اوقات آنقدر سوژه بزرگ است که دست نویسنده می‌لرزد که آیا می‌تواند از پس کار بربیاید یا نه، آن هم چنین شخصیتی‌.

نویسنده کتاب «سرباز، قاسم سلیمانی» ادامه داد: شما به قله نگاه کنید که حاج قاسم است، از آنجایی شروع می‌شود هم نگاه کنید که چقدر تفاوت است، خیلی از ما هنرمان فقط پیر شدن است و از ۲۰ سالگی هنوز همان آدم است، اما شیب زندگی بعضی افراد کاملا به بالاست، حاج قاسمی که در پاییز ۶۰ فرمانده دو گردان کرمان بود را نگاه کنید و با حاج قاسمی که بهمن ۶۴ به عملیات می‌رفت ببینید، اصلا قابل مقایسه نیست، به لحاظ مدیریت، طراحی و وسعت دید پیشرفت‌ها چشم‌گیر بود. حاج قاسم فتح المبین را ببینید و با حاج قاسم شلمچه کنار هم بگذارید، اصلا قابل مقایسه نیست. بعد همان حاج قاسم زمان جنگ را با حاج قاسم اوایل دهه هفتاد در پنج شیر مقایسه کنید، تفاوت بسیار زیاد است، یعنی این شیب همانطور رو به بالا است. 

رحیمی تصریح کرد: حاج قاسم زندگی سختی داشته، جای هیچ توجیهی باقی نمی‌گذارد. وقتی یکبار همراه پدرش به مدرسه می‌رود پدر می‌شوند که معلم برای سیاهی دستش او را تنبیه می‌کند و پدرش به معلم می‌گوید از کثیفی دست نیست و سیاهی دست به خاطر کار است. حاج قاسم در چنین وضعیتی بزرگ شد، او در یک وضعیت عشایری رشد می‌کند و وقتی ۱۳ ساله بوده برای کمک به پرداخت بدهی پدرش با هدف کار به کرمان می‌رود و آن اول با کار بنایی آغاز می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: وقتی کتاب به من پیشنهاد شد، به کتاب‌هایی که تا الان در خصوص این شخصیت چاپ شده نگاهی کردم، تاسفی خوردم، کتاب نباید وارد چرخه ژورنالیستی شود، این کار روزنامه است اما به دلیل اهمیت موضوع تعدد آثار دیده می‌شود و کتاب‌های ۸۰-۱۰۰ صفحه‌ای نیز چاپ شده که البته خوانندگان خاص خود را دارد. فکر نمی‌کردیم یک روز کتاب شهید سلیمانی را رونمایی کنیم.
 
 

حجت السلام علی شیرازی جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و نیروهای مسلح در این جلسه اظهار داشت: این جلسه یک پیش‌زمینه‌ای دارد، سال ۹۴ بود که تصمیم گرفته شد جرقه کنگره شهدای روحانی مدافع حرم را بزنیم، جمعی از نویسندگان با ریاست مرتضی سرهنگی شکل گرفت و کتاب‌هایی را شروع به نگارش کردند که برای کنگره آماده شود و ۶ کتاب برای کنگره آماده شد.

وی افزود: البته در میانه کار پا را فراتر گذاشتیم و هدف‌گذاری کردیم که کتاب‌هایی برای شهدای مدافع حرم نوشته شود، کار از همان زمان شروع و جرقه نوشتن ۴۰-۵۰ کتاب از همان زمان آغاز شد و ۶ کتاب در سال ۱۳۹۷ چاپ شد و به بازار آمد و ما توانستیم مقدمات کنگره را در اسفندماه سال ۱۳۹۷ شکل بدهیم و کنگره در همان زمان در قم برگزار شد، البته کنگره مربوط به همه شهدای روحانی جبهه مقاومت بود که از ایران، سوریه، لبنان، افغانستان، عراق و پاکستان حاضر شدند.

جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و نیروهای مسلح ادامه‌داد: برنامه ما این بود که سخنران اصلی آن کنگره سردار سلیمانی باشد، که ما از او قول گرفتیم و او نیز به ما قول داد و ما برای اول اسفند برنامه‌ریزی کردیم. من شمال در جلسه یکی از مدافعان حرم بودم که مطلع شدم سردار سلیمانی اول اسفند در شمال سخنران یک برنامه شهید است، که من گفتم قطعا نمی‌آید زیرا به ما قول داده، اما وقتی تهران به سردار گفتم، به من گفت کنگره قم را فراموش کرده بودم و به دلیل قولی که به یک مادر شهید دادم به شمال می‌روم، گفتیم اینجا کنگره بین‌المللی شهدای روحانی است، اما سردار معتقد بود خانواده شهید ارجح است و باید به قول خود عمل می‌کرد و در نهایت کنگره بدون حضور سردار برگزار شد.

وی اضافه کرد: فروردین ماه سال بعد سردار به من پیشنهاد داد که کنگره شهدای مدافع حرم را شکل بدهم و جرقه این کار در فروردین ۱۳۹۸ زده شد، ما باور نمی‌کردیم کتاب خود حاج قاسم را هم در همین کنگره رونمایی کنیم. کار به صورت آغاز شد، هنوز شهید سلیمانی هنوز زنده بود، البته زنده‌تر است اما مثل الان حرف‌زدمان یک‌طرفه نبود. نزدیک ۹ ماه کار را آغاز کردیم. گفتم باید کتاب سردار سلیمانی هم باید نگارش پیدا کند، به عنوان خاطرات جنگ و جبهه که ثبت شود، حتی یک روز به حسین پور جعفری گفتم که خاطراتت را از حاج قاسم بگو و خاطرات سفری که با شهید ابومهدی داشتیم را نیز مفصل نوشتیم اما اتفاق چیز دیگری را رقم زد و حاج قاسم در سال ۱۳۹۸ شهید شد.

حجت الاسلام شیرازی خاطر نشان کرد: همان روزی که حاج قاسم شهید شد با وجود همه سختی‌ها و عذابی که به ما نازل شده بود و همه ناراحتی‌ها گفتیم باید یک اکیپ تشکیل شود و نویسندگان وارد گود شوند و کتاب‌هایی برای حاج قاسم بنویسند، تا امروز تقریبا ۱۰ کتاب برای حاج قاسم نوشته شده که یکی از آن ۱۰ کتاب «سرباز، قاسم سلیمانی» است. 

وی تصریح کرد: تا کنون روند نوشتن ۷۳ کتاب برای شهدای مدافع حرم آغاز شده که ۴۳ عنوان آن چاپ شده، در حقیقت این مراسم در کنار رونمایی از کتاب «سرباز، قاسم سلیمانی» آغازگر کنگره شهدای مدافع حرم از ۱۸ مرداد تا ۲۲ اسفند که روز شهدای مدافع حرم است، می‌باشد.
 

در پایان از کتاب رونمایی شد.

                   

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها