جمعه ۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۵
از برادرکشی تا برده‌داری

در روزهای اخیر تئاترهای اقتباسی بسیاری بر صحنه‌های تهران در حال اجرا هستند. هر یک از آن‌ها با داستانی متفاوت و روایتی خاص، رنگ و لعابی نو به هنر نمایش می‌دهند. در این گزارش به سه تئاتر اقتباسی پرداخته‌ایم و بازیگران و داستان آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ در روزهای اخیر تئاترهای اقتباسی بسیاری بر صحنه‌های تهران در حال اجرا هستند. هر یک از آن‌ها با داستانی متفاوت و روایتی خاص، رنگ و لعابی نو به هنر نمایش می‌دهند. در این گزارش به سه تئاتر اقتباسی پرداخته‌ایم و بازیگران و داستان آن‌ها را معرفی کرده‌ایم.

مردی شبیه همه؛ اما متفاوت از همه!
فروش بلیت نمایش «رویای مردان مضحک» آغاز شد. این نمایش به نویسندگی و کارگردانی میلاد محمدی است که با نیم نگاهی به کتاب فئودور داستایفسکی ساخته شده است.

در خلاصه این نمایش آمده:
نمایش «رویای مردان مضحک» الهامی عمیق و مستقیم از داستان کوتاه «رویای آدم مضحک» نوشته فئودور داستایفسکی است، که حالا در صحنهء نمایش نقشی زنده به خود می‌گیرد.
این تئاتر تجربی سعی دارد تا با تکیه بر قصهء رویاگون خود به اصیل ترین و اصلی ترین نیاز انسان  بپردازد. به حقیقت حیات آدم!
حقیقت انسان در آزادترین معنا و مفهوم خود.
نمایش به زندگی مردی میپردازد که شبیه همهء آدم های جهان،همهء ما؛ هست و نیست.
او که مردی‌ست جوان حالا در رنج بی‌هویتی و ناتوانی در تغییر خود و احوال جهان در رخوتی فردی و بی‌تفاوتی عمیقی فرو رفته است.
در شبی که تنهایی و نامیدی وجود مرد را به تمامی پر کرده، او تصمیم به خودکشی می‌گیرد.
اما در همین شب حادثه‌ای رخ می‌دهد که عاطفه و  وجدان مرد را بسیار  تحت تاثیر قرار می‌دهد به طوری که او را در تصمیمش متوقف می‌کند!
همان شب و پس از حادثه مرد حین درگیری با وجدان و افکار خود به ناگاه به رویایی عمیق فرو می‌رود!
در همین رویا؛ سفر و دگرگونی مرد آغاز می‌شود.
نقش مرد قصه را در این نمایش سه مرد بازی می‌کنند و نمایش در هفت پرده و در زمان شصت دقیقه اجرا می‌شود.

علیرضا چاوش، میلاد محمدی و محمدرضا ‌حسن ‌زاده بازیگران این نمایش هستنذ.

از دیگر عوامل این تئاتر می‌توان به مهرگان تسلیمی عکاس، مهرگان تسلیمی طراح پوستر، توماج آقاخانی تیزر و آیسن آق آتابای مدیر صحنه اشاره کرد.

نمایش «رویای مردان مضحک» از 6 تا 28 مهر در خانه هنرمندان روی صحنه خواهد رفت.

دیدار دراماتیک دو برادر بعد از سال‌ها دوری
فروش بلیت نمایش «غرب حقیقی» آغاز خواهد شد. این نمایش به نویسندگی سم شپارد و کارگردانی حسان هوشدار است که بر اساس نمایشنامه غرب حقیقی ساخته شده است.

در خلاصه این نمایش آمده:
«غرب حقیقی» داستان دو برادر است که پس از پنج سال رو در روی هم قرار می‌گیرند. برادر بزرگتر (‌لی‌) برادر کوچک‌تر  (‌آستین) لی بعد از رفتن مادر به خانه می‌آید.

امیر ‌ماجوری، علیرضا ‌اکبری، لیلا شیرمحمدی و زَر ‌کشتکار بازیگران این نمایش هستنذ.

از دیگر عوامل این تئاتر می‌توان به هیما جاوید دستیار کارگردان، مهدی فیروزی منشی صحنه، سجاد هادی زاده و علیرضا عبطابکی مشاور صحنه، آزیتا متین عکاس، فاطمه فلاحتکار پوستر، حسان هوشدار طراح نور و طراح صحنه و محدثه محمدپور طراح گریم اشاره کرد.

نمایش «غرب حقیقی» از 9 مهر تا 1 آبان در تماشاخانه اهورا روی صحنه خواهد رفت.

دختر ارباب مریض شده؛ پس دکتر کجاست؟
فروش بلیت نمایش «طبیب اجباری» آغاز شد. این نمایش به نویسندگی ژان مولیر و کارگردانی سهیل جمشیدی ساخته شده است.

در خلاصه این نمایش آمده:
اسگانارل مردی خوش گذران است او دست بزن دارد و مارتین همسرش را کتک می زند. مارتین به فکر انتقام گرفتن از اسگانارل می افتد. او با لوکاس و والرا که کلفت خانه ژرونت ارباب ده، آشنا می شود. آنها در جستجوی پزشکی حاذق می گردند که دختر اربابشان را مداوا کند. مارتین، اسگانارل را به آنها معرفی می کند و در ادامه با اتفاقات عجیب و جذابی روبه رو خواهیم شد.

افشین ‌قدیمی، نازنین ‌زهرا ‌مقدسی، رضا ‌حسین ‌نژاد، مریم ‌حاج ‌محمدی، محمد ‌مغانی، عباس ستارزاده، مهشید زبردست، پریسا دهکمه‌ء، علی ‌فریدنی، سهیل ‌جمشیدی و پویا رفیعی نژاد بازیگران این نمایش هستنذ.

از دیگر عوامل این تئاتر می‌توان به بهزاد جاودان‌فرد و یاسر صفاری مجری طرح، الهام عبدالهی راد دستیار کارگردان، المیرا سبزواری منشی صحنه، پویا رفیعی نژاد مدیر صحنه، رضا خضرایی طراح نور، مهرنوش بیاتی طراح لباس، زهرا عادلخانی طراح گریم، محمد قوام گرافیست و طراح پوستر، سهیل جمشیدی طراح صحنه و حسین خدارتی عکاس اشاره کرد.

نمایش «طبیب اجباری» از 6 تا 20 مهر در خانه نمایش دا روی صحنه خواهد رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها