مولف حوزه جامعهشناسي از ترجمه كتاب «دموكراسي، جامعهشناسي تاريخي تحولات دموكراتيك» اثر «چارلز تيلي» خبر داد و گفت: اين اثر به دنبال توصيف نظام سياسي ايدهال يا همان دموكراسي نيست، بلكه بر تعيين ويژگيهاي موجد و نگهدارنده اين نوع رژيم متمركز است._
وي افزود: تيلي دموكراتيك شدن فرآيند پويايي ميداند كه معمولا ناقص باقي ميماند و به طور مداوم در خطر بازگشت دموكراسي شدن و دموكراسيزدايي قرار دارد.
احمدي خاطرنشان كرد: ايده اصلي مولف تاكيدي بر حركت مجموعهاي از فرآيندهاي در هم تنيده در جهات مختلف محسوب ميشود كه همزمان موجد دموكراتيك شدن دموكراسي و دموكراسيزدايي است.
مترجم اثر افزود: بيان ويژگيهاي رژيمهاي دموكراتيك و رژيمهاي غير دموكراتيك، از موضوعات و ويژگيهاي اصلي اين اثر است كه بيشتر به جنبشهاي اجتماعي كه در رژيمهاي دموكراتيك شكل ميگيرند، ميپردازد.
احمدي اظهار داشت: مولف در اين اثر مباحث مربوط به مراكز قدرت خودسر و كنترل سياست عمومي بر دولت به عنوان عامل دموكراتيك شدن و دموكراتيكزدايي را به تفصيل مورد واكاوي قرار داده است.
وي تصريح كرد: كتاب «دموكراسي، جامعهشناسي تاريخي تحولات دموكراتيك» در هشت فصل تنظيم شده است كه شامل «چيستي دموكراسي»، «روند تاريخي دموكراسي»، «دموكراتيك شدن و دموكراتيكزدايي»، «اعتماد و بياعتمادي»، «برابري و نابربري»، «قدرت و سياست عمومي»، «مسيرهاي جايگزين» و «گذشته و آينده دموكراسي» ميشود.
احمدي در پايان خاطرنشان كرد: كتاب «جامعهشناسي تاريخ تحولات دموكراتيك» تا زمان برپايي بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از سوي انتشارات جامعهشناسان منتشر و روانه بازار نشر ميشود.
بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران امسال از 14 تا 24 ارديبهشت در مصلاي امام خميني(ره) برگزار ميشود.
نظر شما