چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۱
ادوارد آلبي مدال مك دوول را دريافت مي‌كند

ادوارد آلبي نمايشنامه نويس آمريكايي و خالق نمايشنامه «چه كسي از ويرجينيا وولف مي‌ترسد» مدال مك دوول را براي يك عمر دستاورد ادبي دريافت مي كند.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از سنتينل سورس، ادوارد آلبي كه افتخارات بزرگ ادبي را كسب كرده، مدال مك دوول را نيز براي دستاوردهاي درخشانش در زمينه نمايشنامه نويسي در طول زندگي‌اش دريافت مي‌كند. 

آلبي كه براي نمايشنامه‌هايي چون «چه كسي از ويرجينيا وولف مي‌ترسد » و «تعادل ظريف» سه بار جايزه پوليتزر و سه بار جايزه توني را دريافت كرده،‌ نويسنده 30 نمايشنامه و سومين نمايشنامه نويسي خواهد بود كه اين مدال را از انجمن مك دوول در پتربورو دريافت مي‌كند.
آلبي به عنوان پنجاه و دومين برنده اين مدال، تابستان پيش روي جايزه‌اش را دريافت مي‌كند. 

آندره بيشاب مدير هنري مركز تئاتر لينكلن و رييس كميته انتخاب اين دوره مدال مك دوول گفت :‌«ادوارد آلبي براي يك دليل كاملا روشن و قطعي انتخاب شد : او جايگاهي برجسته در نمايشنامه نويسي آمريكا دارد. نمايشنامه هاي او تاثيري عيمق بر فرهنگ و باورهاي ما در طول 50 سال گذشته داشته‌اند. او هميشه دوست نويسندگان جوان تر بوده و به عنوان يك راهنما و مرشد شناخته مي‌شود».

آلبي نخستين نمايشنامه اش را با عنوان «داستان باغ وحش» در 30 سالگي نوشت و پس از آن به نوشتن آثاري چون «جعبه شن»‌،‌«تعادل ظريف» ، «منظره دريا» ، «سه زن قدبلند» و «بز يا سيليويا كيست؟» پرداخت. او نخستين جايزه توني اش را در سال 1963 براي «چه كسي از ويرجينيا وولف مي‌ترسد» دريافت كرد. 

آلبي در پاسخ به اهداي اين مدال به او گفت «من از افتخاري كه نصيبم شده بسيار متشكرم، به خصوص براي اين كه آنها اين مدال را به نمايشنامه نويسان محدودي اهدا كرده‌اند». 

او همچنين مدال افتخار و هنر ملي را مركز كندي در سال 1996 دريافت كرده و يك جايزه توني ويژه را براي دستاوردهاي يك عمر فعاليت ادبي اش از سوي تئاتر آمريكا به دست آورده است. 

آلبي رييس بنياد اداوار آلبي است و نام او در كنار نام نويسندگان بزرگي چون «تنسي ويليامز» و «يوجين اونيل» به عنوان يكي از برجسته‌ترين نمايشنامه‌نويسان آمريكا مطرح است.

آلبي مدال مك دووال را در مراسمي كه 14 آگوست (23 مرداد) در مركز اين انجمن برپا مي‌شود دريافت مي كند، اين مركز در فضايي 450 جريبي ، هر سال از 250 هنرمند كه به عنوان استعدادهاي ناب شناخه مي‌شوند، پشتيباني مي‌كند. مركز اين بنياد در نيوهمپشاير است و از سال 1960شروع به كار كرده است.
 
اين جايزه به نويسندگان، آهنگساران و هنرمندان تصويري اهدا مي‌شود و جان دينون، جورجي اوكيف، نورمن ميلر، جان آپدايك، مرسي كانينگهام، تورنتون وايلدر و لئونارد برنشتاين از برندگان پيشين جايزه مك دوول هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها