مسوول كميته همايشهاي انجمن كتابداري و اطلاعرساني ايران به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: با راهاندازي چنين بانك اطلاعات كتابشناختي از موازيكاري در فهرستنويسي پرهيز ميشود و كتابداران فراغت بيشتري براي انجام ساير مسووليتهاي خود خواهند داشت.
اصنافي افزود: در عين مفيد بودن مديريت هماهنگ و يكپارچه در برخي امور كتابداري از جمله فهرستنويسي بايد در مجموعهسازي و تامين منابع اطلاعات به نيازهاي مخاطبان كتابخانههاي عمومي از اقشار مختلف و ساكن در شهرهاي گوناگون توجه شود. به عبارت ديگر مديرت هماهنگ در اين زمينه چندان كارگشا نيست و بايد به نيازهاي اطلاعاتي ناهمگون توجه خاص شود.
عضو انجمن كتابداري و اطلاعرساني ايران معتقد است، در مواردي چون خدمات مرجع و عمومي كتابداري بايد به تدوين استانداردهاي كلي و جامع از سوي مديريت واحد كتابخانههاي عمومي اكتفا كرد و انجام ظرافتهاي اين حوزه به طور بومي با نظر كتابداران انجام ميشود.
وي تاكيد كرد: تنها تعداد انگشتشماري از كتابخانههاي كشور، استاندارد محسوب ميشوند. برخي از استانداردهاي كتابخانهاي به مسايل زيرساختي چون طراحي ساختمان متناسب با نياز اقشار مختلف ارتباط دارند. از سوي ديگر، برخي از استانداردهاي كتابخانهاي به تجهيزات مربوط است. با توجه به هدف، نوع خدمت و كاربران هر كتابخانه بايد تجهيزات آن ساماندهي شود.
دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۶
نظر شما