به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، «آشنايي با داستانهاي مينيماليستي و پليسي»، نخستين مجلد از اين مجموعه بود كه در سال گذشته(80) از سوي انتشارات «نيلوفر سپيد» منتشر شد.
«رئاليزم جادويي» و «داستان كوتاه» نيز دو مجلد ديگر اين مجموعهاند كه به زودي به چاپ ميرسند.
به گفته جزيني اين مجموعه با استناد به نظريههاي موجود بحث داستاننويسي در حوزههاي گوناگون را ميشكافد و گونههاي مختلف داستان در حوزه مورد نظر را معرفی ميكند.
در بخشي از فصل «ريختشناسي داستانهاي كودك و نوجوان» آمده است:
در برخي منابع آوردهاند كه قرن هفدهم را بايد آغاز دوران تاليف كتاب براي كودك دانست. از جمله اينكه، يك روحاني انگليسي به نام جيمز جانيوي، بين سالهاي 1671 تا 72 نخستين كتاب مخصوص كودكان با عنوان «يادگاري براي كودكان» را نوشت كه بيشتر رنگ و بوي مذهبي داشت و ميخواست افكار و عقايد ديني را به عنوان بهترين وسيله جلوگيري از ترس به كودكان تلقين كند.»
فصل «سيري در تاريخچه داستانهاي كودك و نوجوان در ايران» نيز اينگونه آغاز شده است:
«آنچه كه در ايران از آن به عنوان تاريخ داستان كودكان ياد ميكنيم عمر بسيار كوتاه دارد. توجه به مساله كودكان در ايران را بايد در تحولات پس از انقلاب مشروطيت جستوجو كرد.»
«آشنايي با داستانهاي كودك و نوجوان»، نويسنده محمدجواد جزيني به شمارگان 1000 نسخه از سوي انتشارات نيلوفر سپيد منتشر شد.
اين كتاب 65 صفحه دارد و قيمت آن 2200 تومان است.
جزيني كه اسفند سال گذشته(89)، مجموعه داستان «كسي براي قاطر مرده گريه نميكند» را راهي بازار كتاب كرد، اين روزها نگارش يك اثر پژوهشي مفصل درباره سير مينيمالنويسي و نيز نقد تاريخچه و زمينههاي پيدايش آن را در ايران در دست دارد.
دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۸
نظر شما