چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۲۰:۱۹
"حميد كرمي‌"ها شاخص نوقلمانند

حميد هنرجو، شاعر در آيين بزرگداشت زنده‌ياد حميد كرمي با عنوان "بر شانه بهار" و در جمع شاعران گفت: مجاهدت "حميد كرمي"‌ها در طول دهه‌هاي اخير و در عرصه فرهنگ و ادب، شاخصي براي نوقلمان‌است. مديران فرهنگي كشور بايد ببينند كه آثار آنان را تا چه حد، جذب و تشويق مي‌كنند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آيين بزرگداشت زنده‌ياد حميد كرمي، شاعر پيشكسوت عرصه دفاع‌مقدس و ادبيات آييني با عنوان "بر شانه بهار"، عصر امروز (هفتم ارديبشهت ماه 90) با حضور خانواده و دوستان اين شاعر فقيد،‌ در تالار مهر حوزه‌هنري برگزار شد.

كامران شرفشاهي، شاعر و يكي از دوستان مرحوم حميد كرمي در ابتداي اين مراسم اظهار داشت: حوزه‌هنري، خاستگاه زنده‌ياد كرمي است و تجليل از اين شاعر دردمند و آگاه در اين مكان، شايسته بود.

وي مرحوم حميد كرمي را شاعري شهرت‌گريز دانست و افزود: او ترجيح مي‌داد كه به دور از مجامع كار كند و به همين سبب، آثار زيادي از او بر جاي مانده كه اميدواريم به زودي منتشر شوند.

سپس عباسعلي براتي‌پور، يكي از شاعران همدوره زنده‌ياد حميد كرمي تصريح كرد: سابقه دوستي من با حميد كرمي، حدود 30 سال بوده و از اوايل انقلاب و درحوزه‌هنري شكل گرفته است. در آن دوران، تعدادي از شاعران انقلاب، دور هم جمع شديم و به ادبيات انقلاب اسلامي پرداختيم.

وي مرحوم حميد كرمي را شاعري خوش‌ذوق خواند و اظهار داشت: او در آثار گذشتگان، دقت‌نظر داشت و با ديوان بيدل دهلوي و شاعران سبك هندي، به سر مي‌بُرد. ما شاعري را از دست داديم كه مي‌توانست، گام‌هاي بلندتري براي جامعه ادبي بردارد.

اين شاعر با اشاره به سروده‌هاي ناب و پژوهش‌هاي زنده‌ياد كرمي، خاطرنشان كرد: در آخرين ديداري كه با وي داشتم، مشغول تصحيح ديوان اشعار ناصر علي سرهندي، شاعر هندي‌سرا بود و قول داد كه يك نسخه از اين كتاب را به من برساند كه متاسفانه، خبر فوت او را شنيدم.

در ادامه مراسم "بر شانه بهار"، حميد هنرجو، شاعر گفت: مجاهدت حميد كرمي و "حميد كرمي‌"ها در طول دهه‌هاي اخير و در عرصه فرهنگ و ادب، شاخصي براي نوقلمان است. مديران فرهنگي كشور بايد ببينند كه تفكرات و آثار آنان را تا چه حد جذب و تشويق مي‌كنند./

وي ادامه داد:‌ افرادي مانند "قيصر امين‌پور"، "حميد كرمي"، "سيد حسن حسيني"‌ و "نصرالله مرداني"، كساني بودند كه يك تنه در سال‌هاي دفاع‌مقدس و در حوزه جنگ، قلم زده‌اند و زحمت كشيده‌اند.

مدير واحد كودك‌ونوجوان موسسه تنظيم و نشر آثار امام‌خميني (ره) تاكيد كرد: اميدواريم كه آثار اين شخصيت‌ها براي نسل جديد منتشر شوند.

همچنين مرتضي نوربخش، شاعر و يكي از دوستان زنده‌ياد حميد كرمي نيز درباره آثار اين شاعر فقيد خاطرنشان كرد: حميد كرمي، شاعري بود كه سه دهه در عرصه شعر انقلاب فعاليت كرد و به اندازه خودش، برگ زريني به تاريخ ادبيات افزود.

رضا اسماعيلي، غلامحسين عمراني، رحيم زريان، محمدرضا ياسري و سيد محمد تهران‌پور در مراسم بزرگداشت زنده‌ياد حميد كرمي، غزلياتي را قرائت كردند. 

در پايان اين مراسم، خانواده زنده‌ياد حميد كرمي، با حضور محسن مومني، رييس حوزه‌هنري و اميرحسين فردي، مدير مرکز آفرينش‌هاي ادبي حوزه هنري مورد تجليل قرار گرفتند.

در حاشيه اين مراسم، آخرين مجموعه شعر منتشر شده از زنده‌ياد حميد كرمي با عنوان "شگفت مثل تماشا" به مدعوين اهدا شد. اين اثر به همت انتشارات تجلي‌مهر به چاپ رسيده و در بيست‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران عرضه خواهد شد. 

حميد كرمي، نهم فروردین ماه 90 در منزلش از دنیا رفت و فرداي آن روز، در زادگاه پدری‌اش (ویدر ساوه)، تشییع و به خاک سپرده شد.

وی سال 1341 در تهران متولد شد. شعرسرايي را از سال 1361 و به صورت جدي در حوزه دفاع‌مقدس آغاز كرد و در نخستين دوره‌هاي كنگره شعر جنگ در مناطق جنوب کشور حضور داشت. 

كتاب‌هاي "بر ش‍ان‍ه‌ه‍ای‌ ک‍وهستان" و "حکایت های شاعران" از آثار منتشر شده حميد كرمي‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها