دكتر اسكندر زند، مولف حوزه كشاورزي از اتمام ترجمه دو كتاب «اكولوژي علفهاي هرز و گياهان مهاجم» و «مديريت غيرشيميايي علفهاي هرز» خبر داد و گفت: اين دو اثر به زودي از سوي انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد منتشر خواهد شد.\
وي يكي از مشكلات اكوسيستمها در دنياي امروز را هجوم گياهاني از مكانهاي مختلف به داخل زمينها و مراتع دانست و گفت: اين گياهان از بيرون يا داخل محمولههاي صادراتي و وارداتي همراه با شرايط اقليمي و محيطي به زمينهاي كشاورزي هجوم ميآورند.
وي علفهاي هرز را يكي از معضلات محيط زيست دانست و گفت: در كتاب «اكولوژي علفهاي هرز و گياهان مهاجم» مباحث تخريب محيط زيست توسط گياهان مهاجم بررسي شده است.
زند محور اصلي اين كتاب را عوامل ايجاد حالتهاي تهاجمي در گياهان دانست و اظهار داشت: برخي از شرايط اقليم خاص باعث ايجاد حالات تهاجمي در گياهان ميشوند، بنابراين نوع اكولوژي و مديريت آن در اين كتاب تشريح شده است.
وي با تاكيد بر اينكه كتاب «اكولوژي علفهاي هرز و گياهان مهاجم» در ادامه مباحث اكولوژي علفهاي هرز ترجمه شده است، توضيح داد: اين كتاب در 500 صفحه براي دانشجويان رشتههاي كشاورزي به عنوان متن درسي و كمكدرسي نوشته شده است.
زند درباره ترجمه ديگر خود با عنوان «مديريت غير شيميايي علفهاي هرز» توضيح داد: اين كتاب درباره مباحث غيرشيميايي علفكشها نظير پيشگيري، ابزارهاي مكانيكي، روش شعلهافكن، سموم بيولوژيك و غيرشيميايي و مديريت مزارع در 400 صفحه گردآوري شده است.
وي اظهار داشت: اين دو كتاب به زودي از سوي انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد منتشر ميشود.
نظر شما