رييس سازمان تبليغات اسلامي، در آيين رونمايي از كتاب "معارف انقلاب" گفت:" اين اثر مرجع معارف انقلاب اسلامي است كه بايد سطرخواني شود. در اين كتاب به نكاتي مانند جايگاه انقلاب اسلامي و معناي آن در منظر مقام معظم رهبري دست پيدا ميكنيم." در پايان آيين رونمايي از كتاب "معارف انقلاب" از عليرضا مختارپور، تدوينكننده اين اثر تقدير شد./
حجتالاسلاموالمسلمين سيدمهدي خاموشي، رييس سازمان تبليغات اسلامي، محمدحسين صفارهرندي، مدرس دانشگاه و عليرضا مختارپور، تدوينگر كتاب "معارف انقلاب" در اين مراسم سخنراني كردند.
خاموشي، آغازگر آيين رونمايي از كتاب "معارف انقلاب"، با اشاره به سوره "بينه" در قرآن كريم و شاخص شدن وجود پيامبر (ص) به عنوان معيار حب و بغضها، بر وجه تمايز ولايت الله و ولايت طاغوت تاكيد كرد و درباره كتاب "معارف انقلاب" اظهار داشت: اين اثر به عنوان مرجع معارف انقلاب معرفي ميشود كه بايد سطرخواني شود.
وي ادامه داد: كتاب "معارف انقلاب"، مانند داستان و رمان نيست. بايد مرجعيت علمي براي دانشگاهها پيدا كند. زيرا ولي فقيه در اين اثر به تعريف انقلاب اسلامي پرداخته است. بنابراين در اين كتاب به اين موضوعها دست پيدا ميكنيم كه انقلاب اسلامي از منظر ايشان چه جايگاهي دارد، چگونه معنا پيدا ميكند، چه تاثيري در حوزه جغرافيايي منطقه كشور ما و كشورهاي اسلامي دارد و ايشان چه توقعاتي از نسل فعلي و نسل آينده دارند.
رييس سازمان تبليغات اسلامي با اين توضيح، كتاب "معارف انقلاب" را اثري مهم دانست و به بيان 3 ركن اساسي براي انقلاب اسلامي پرداخت و تصريح كرد: پيام اصلي انقلاب كه در اين كتاب از زبان رهبر شنيده ميشود، امت و پاسخ مثبت امت به امام(ره) و ركن امامت كه هيچ كشوري در جهان از آن برخوردار نيست، اركان 3 گانه انقلاب اسلامياند.
حجتالاسلاموالمسلمين سيدمهدي خاموشي در ادامه سخنرانياش در آيين رونمايي از كتاب "معارف انقلاب" با اشاره به اهميت وجود رهبر براي حركتهاي موجود در كشورهاي اسلامي، خاطرنشان كرد: اگر رهبري انقلاب اسلامي نبود، هرگز به امروز نميرسيديم. اهميت اين موضوع در گفتوگوي من با يك روحاني اهل مونتنگرو (در اسفند 89) روشن است. اين روحاني اجراي انقلاب و تئوري آن را 2 وجه مهم دانست و تئوري انقلاب را به عنواني عاملي براي ايجاد تحولات اخير در مصر معرفي كرد.
سپس عليرضا مختارپور، تدوينكننده كتاب "معارف انقلاب" به بيان نكاتي درباره اين اثر پرداخت و اظهار داشت: هر چه به آن معرفت تعلق بگيرد، جهل و غفلت هم ممكن است بر آن مترتب شود. انقلاب اسلامي حقيقتي است كه بايد مدام مورد تحقيق قرار بگيرد تا هميشه از جهل دور بماند.
وي به نقل از مقام معظم رهبري در سخنراني ايشان به مناسبت نخستين سالگرد ارتحال امامخميني(ره) خاطرنشان كرد: "اينجانب لازم ميدانم اساسيترين معارف انقلاب را كه همه در شمار بينات مكتب انقلاب و برخاسته از اصول و احكام اسلام است، يكبار ديگر به برادران و خواهران خود تذكر داده، همه ملت انقلابي و شجاعمان را به توجه و اهتمام روزافزون نسبت به آنها دعوت كنم".
مختارپور سپس به بيان نكاتي درباره ديدگاههاي مقام معظم رهبري در كتاب "معارف انقلاب" پرداخت و گفت: نگاه موشكافانه و همه جانبه و توجه به زمينهها و آثار انقلاب و دقت كافي و كامل گوينده ديدگاههاي اين كتاب به تمام ابعاد سياسي، اجتماعي، اقتصادي و تاريخي انقلاب اسلامي از نكات برجسته كتاب "معارف انقلاب" است.
وي اضافه كرد: اصول، آثار و آسيبهاي وارد به انقلاب نيز توسط آيتالله خامنهاي در اين اثر طبقهبندي و فهرست شدهاند. نمونهاي از طبقهبنديهايي كه ايشان صورت داده در صفحههاي 58 تا 63 اين كتاب است كه 10 عمل و دستاورد بزرگ امام(ره) آورده شده و در صفحههاي 167 تا 191، 12 موضوع را با عنوان معارف انقلاب اسلامي ايران مرتب كردهاند كه نام كتاب از همين عبارت گرفته شده است.
تدوينكننده كتاب "معارف انقلاب" به توجه خاص مقام معظم رهبري به بصيرت و دشمنشناسي اشاره كرد و با تاكيد بر توجه ايشان به آموزههاي اسلام به عنوان يگانه منبع انقلاب اسلامي، گفت: تجزيه و تحليل واقعبينانهِ دقيق از تاريخ ايران و نقش سلسههاي مختلف، تجلي انقلاب اسلامي بر مردم به عنوان سرمايه اصلي و يگانه صاحبان و وارثان انقلاب اسلامي، نشان دادن وجوه افتراق و تمايز انقلاب اسلامي با ديگر انقلابها، بررسي مسايل مورد بحث در دهههاي اخير در بين گروههاي روشنفكر و سياستمدار و توجه خاص به نقش امام خميني(ره) از ديگر ويژگيهاي ديدگاههاي مقام معظم رهبري در كتاب "معارف انقلاب"اند.
عليرضا مختارپور در ادامه سخنراني خود رابطه مقام معظم رهبري و امام(ره) را يادآور رابطه مولانا و شمس دانست و گفت: هرجا كه آيتالله خامنهاي به دليلي به نام امامخميني(ره) ميرسند، گويي تازه چشمههاي سخن باز ميشوند. همچنين ارادت ايشان به امام(ره) در كتاب "معارف انقلاب" مشخص شده است.
وي در پايان، بندياز سخنراني مقام معظم رهبري را (در تاريخ 24 شهريور 81) نقل كرد كه فرمودهاند: "وقتي انقلاب را مثل يك كتاب باز كنيم، در درون آن فصول و سطور معرفت وجود دارد. معرفت ديني، معرفت سياسي و معرفت اخلاقي. همه اينها در ذيل كلمه انقلاب وجود دارد. عرصه سياسي انقلاب تازهترين و جذابترين سخن را نه فقط براي ملت ايران كه براي بشريت دارد. كساني خيال ميكنند اصطلاحات فراهم آمده در اردوگاه ليبرال دموكرات كه وارد كشور ميشود، سوغاتهاي جديد است كه انقلاب آن را نشنيده و حالا بايد انقلاب و انقلابيون آنها را بشنوند. اين خطاست. انقلاب در خلاء متولد نشد. انقلاب اسلامي و اين كتاب قطور معرفتي، وقتي تدوين شد كه همه اين حرفها در دنيا بود. هم حرف و هم تجسم و عينيتش وجود داشت".
سپس محمدحسين صفارهرندي، مدرس دانشگاه و وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي به سخنراني پرداخت و درباره عليرضا مختارپور، معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني دوران وزارتش گفت: بيش از آن كه عليرضا مختارپور را به عنوان مدير فرهنگي بشناسيم بايد وي را به عنوان يك فرهنگمدار اصيل به حساب آوريم.
وي ادامه داد: در كتاب "معارف انقلاب"، انقلاب را از زبان مَردي ميشنويم كه در لحظههاي اوجگيري اين حادثه تاريخي در سال 42 حضور داشته، ريشهها را ميشناسد، عالِم تاريخ است و بيش از ديگران در مباحث تاريخي ظرافت دارد. تمام اين عوامل كتاب "معارف انقلاب" را خواندني كرده است.
صفارهرندي با اشاره به كتاب "معارف انقلاب" به عنوان دايرهالمعارفي درباره حقيقت انقلاب اسلامي، خاطرنشان كرد: كسي كه هيچ سابقه ذهني از انقلاب نداشته باشد، در اين اثر به چيستي انقلاب اسلامي پي خواهد برد.
وي با بيان خاطرهاي از مقام معظم رهبري گفت: ايشان در ديداري اظهار داشتند كه اگر كليد و معياري به دست افراد بدهيم، در تمام عمرشان به تكليف سياسي و اجتماعي خود دست پيدا ميكنند. بنابراين برداشت من از كتاب "معارف انقلاب" اين است كه اين اثر همان كليد رازگشا و معيار است.
موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی (ناشر كتاب معارف انقلاب) و مجمع ناشران انقلاب اسلامی با میزبانی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی عصر دوشنبه، 12 ارديبهشت 90 از كتاب "معارف انقلاب" رونمايي كردند. اين مراسم به طور همزمان در قم نيز برگزار شد.
نظر شما