چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۸:۵۳
كتاب‌هاي پرمحتواي دفاع مقدس عامل انتقال وقايع‌اند

مجتبي رحمان‌دوست در نشست توسعه و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت از منظر ايثارگران اهل قلم، نگارش كتاب‌هاي پرمحتواي دفاع مقدس، به ويژه زندگي‌نامه داستاني شهدا را عاملي مهم در ترويج فرهنگ ايثار و شهادت عنوان كرد و گفت: وقايع هشت ساله دفاع‌مقدس ظرفيت انتقال خلق آثار ادبي را در قالبي درام و جذاب دارند و مي‌توانند به عنوان الگويي تأثيرگذار مورد توجه جوانان جامعه قرارگيرند./

 خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) ـ به گزارش ستاد خبري سراهاي اهل قلم نمايشگاه كتاب، نشست توسعه و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت از منظر ايثارگران، امروز (چهارشنبه 14 ارديبهشت ماه) در سراي اصلي اهل قلم با حضور «دكتر منصور مير» مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور ايثارگران، «مجتبي رحمان‌دوست» نويسنده حوزه دفاع مقدس «عليرضا سربخش» كارشناس مسايل هنري، سينمايي و معصومه رامهرمزي «نويسنده و روايتگر جنگ تحميلي عراق عليه ايران» برگزار شد.

مجتبي رحماندوست در اين نشست، توسعه فرهنگ و ايثار و شهادت در شرايط امروز جامعه را بسيار مهم قلمداد كرد و گفت: افزايش شناخت و آگاهي مردم نسبت به تلاش و سختي‌هايي كه رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس متحمل آن بوده‌اند، راهگشايي براي تحمل سختي‌ها در جامعه امروز است.
رحمان‌دوست شناساندن سختي‌هاي جنگ ايران و عراق را يكي از وظايف اصلي نويسندگان حوزه دفاع مقدس عنوان كرد و افزود: بهترين آثاري كه بر ديدگاه مخاطب تأثير مي‌گذارد، روايت مشقت‌هاي رزمندگان در قالب كتاب‌هاي ادبي و هنري است كه روح ايثارگري را به جوان امروز منتقل كند.

نويسنده حوزه دفاع مقدس تصريح كرد: محتواي اين كتاب زماني بر مخاطب تأثير مي‌گذارد كه از عناصر همزادپنداري، واقعيت‌گرايي، تأثيربرانگيزي و روايت وقايع پر فراز و نشيب براي خلق اثري درام برخورار باشد.

رحمان دوست ادامه داد: وقايع جنگ تحميلي، ظرفيت خلق آثار ادبي با محتواي زندگي‌نامه داستاني را دارد، زيرا وقايع اين دوران از مراتب بالاتري نسبت به حوادث قبل و بعد از انقلاب در ترويج فرهنگ ايثار و شهادت برخوردار‌ند. اگر رويداد و وقايع هشت‌ساله دفاع مقدس در اين قالب به جوان عرضه شود، با وجود تمام سختي‌ها، آينده كشور براي پيشرفت آماده مي‌شود.

عليرضا سربخش به عنوان سخنران دوم نشست به تفاوت جنگ عراق عليه ايران با ديگر جنگ‌هاي دنيا اشاره كرد و گفت: اخلاص رزمندگان و نگاه آنان به شهادت، مهمترين وجه تمايز اين جنگ با ديگر نبردهاي دنياست كه مي‌توان آن را در قالب رمان و داستان تأليف كرد تا سينماگران از اين آثار براي نگارش فيلم‌نامه بهره بگيرند و آثاري تأثيرگذار توليد كنند.

معصومه رامهرمزي نيزبه عنوان آخرين سخنران اين نشست، گفت: دوران هشت سال دفاع مقدس، سرمايه پرارزشي است كه بايد آن را با مصاديق روز جامعه تطبيق داد تا به واسطه آن فرهنگ عمومي ايثار و شهادت به افراد جامعه منتقل شود.

رامهرمزي افزود: جوان جامعه امروز نيازمند تعريف جديد ايثار و شهادت و پرداخت به زواياي پنهان و پيداي ايثارگري است كه اگر در متن جامعه اتفاق بيفتد و ضرورت آن احساس شود، به الگوي ارزشمند از رويدادهاي هشت‌ساله دفاع مقدس تبديل مي‌شود.

بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، از 14 تا 24 ارديبهشت‌ماه سال جاري در مصلاي امام‌خميني (ره) تهران برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها