پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۴۸
كتابخانه نهاد اقتصادي است

دكتر غلامرضا فدايي، رييس دانشكده كتابداري دانشگاه تهران، در نشست «نقش كتابخانه‌هاي عمومي در رشد اقتصادي جامعه» گفت: سازمان‌هاي اجتماعي از جمله كتابخانه‌هاي عمومي داراي رويكرد اقتصادي اند.

خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) – به گزارش ستاد خبري سراهاي اهل قلم نمايشگاه كتاب تهران، دكتر غلامرضا فدايي، رييس دانشكده كتابداري دانشگاه تهران، در اين نشست كه ظهر امروز (22 ارديبهشت) در سالن كارنامه نشر سراي اهل قلم برگزار شد، گفت كه اقتصاد نقش موثر در زندگي اجتماعي ايفا مي‌‌‌كند و مديريت و اقتصاد دو روي يك سكه اند.

وي خاطرنشان كرد: زندگي از قصد به معناي ميانه‌روي مي‌آيد و از منظر ديگر مقصد و مقصود است. زندگي هدفمند بر پايه اقتصاد سازماندهي مي‌شود و سازمان‌هاي اجتماعي از جمله كتابخانه‌ها، نهاد اقتصادي اند. اگر رويكرد عدالت‌محور به گردش اطلاعات داشته باشيم نوع نگاه ما به نقش اقتصادي جامعه متفاوت و توجيه‌كننده مي‌شود.

همچنين در اين نشست، محمد خندان، مدير كل پژوهش نهاد كتابخانه‌هاي عمومي در سخناني گفت: بحث‌هاي انتفاعي شدن خدمات كتابخانه‌ها و نقش حمايتي كتابخانه‌ها از فعاليت‌هاي اقتصادي در تبيين نقش كتابخانه‌ها در رشد اقتصادي جامعه مطرح اند.

وي خاطرنشان كرد: در سال‌هاي اخير بحث انتفاعي شدن خدمات كتابخانه‌ها مطرح شده است. اين مساله در كشورهاي غربي با احتياط دنبال مي‌شود و مانع آزادانديشي به شمار مي‌رود. امروزه كتابخانه‌هاي غرب از محل درآمد عمومي با حمايت انجمن شهر و شهرداري اداره مي‌شوند و منطق تجاري‌شدن وارد حيطه كتابخانه‌ها نشده است.

خندان افزود: فرهنگ خلاقيت در اشتغال‌زايي يكي از نقش‌هاي كتابخانه‌هاست. همچنين كتابخانه به اقتصاد محلي كمك مي‌كند و نقش آن در رشد اقتصادي جامعه حمايت‌كننده است.

همچنين در اين نشست، دكتر فهيمه باب الحوائجي، استاد كتابداري، در سخناني گفت: نقش كتابخانه‌ها در رشد اقتصادي جامعه در دو محور كلان و خرد قابل تبيين است. كتابخانه داراي تاثير درازمدت بر فرهنگ است كه در يادگيري مادام‌العمر و دراختيار گذاشتن منابع، ارزش‌هاي اخلاقي، اخلاق فردي، ثبات جامعه و چگونگي توليد، مصرف و معاش نقش پايدار دارد.

وي افزود: جامعه فرهنگي، كاراست و نقش‌هاي سازمان‌هاي مختلف از جمله كتابخانه در آن به خوبي ايفا مي‌شوند. كتابخانه با تاثير در توليد فرهنگي بر توليد اقتصادي نيز تاثير مي‌گذارد.

باب‌الحوائجي گفت: توليد فرآورده‌هاي كتابخانه‌اي همان ايجاد ارزش افزوده است كه نقش كلان كتابخانه را نيز تقويت مي‌كند.

وي افزود: عدم استفاده از كتابخانه تاثير منفي بر اقتصاد جامعه دارد. ماده خام اطلاعاتي در كتابخانه گرفته مي‌شود و به بازيابي دانش مي‌انجامد.

همچنين در اين نشست، ابراهيم شمشيري، مدير كل امور كتابخانه‌هاي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي در سخناني گفت: اقتصاد فرهنگ و فرهنگ اقتصادي از زواياي مختلف بر هم اثر مي‌گذارند.

وي خاطرنشان كرد: كتابخانه‌ها با آگاهي بخشي (به عنوان دانشگاه مادام‌العمر) و نقش اقتصاد فرهنگي (جذب كمك خيران، دولت و شهرداري‌ها) بر اقتصاد جامعه تاثيرگذارند.

نشست «نقش كتابخانه‌هاي عمومي بر رشد اقتصادي جامعه» پنج‌شنبه 22 ارديبهشت از ساعت 14 تا 15:30 در كارنامه نشر سراي اهل قلم برگزار شد.

بيست و چهارمين نمايشگاه كتاب تهران تا 24 ارديبهشت در مصلاي امام خميني (ره) برپا ست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها