سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۳
مقالات همايش ملي سياست‌هاي كلي نظام اداري كتاب مي‌شود

دبير علمي «اولين همايش ملي سياست‌هاي كلي نظام اداري با رويكرد اسلامي» از انتشار مجموعه مقالات برتر اين همايش در قالب يك كتاب خبر داد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين نشست رسانه‌اي با دبيري عليرضا نادعلي، مدير روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و سخنراني حجت‌الاسلام علي پيروز، مدير گروه مديريت اسلامي پژوهشگاه و دبير علمي همايش برگزار شد.

در ابتداي اين جلسه حجت‌الاسلام علي پيروز با اشاره به فعاليت‌هاي تخصصي پژوهشكده‌هاي گوناگون پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي عنوان داشت:‌ ارديبهشت ماه سال 89 مقام معظم رهبري سياست‌هاي كلي را در قالب 26 بند ابلاغ كردند و از رييسان قواي سه‌گانه خواستند آنها را عملياتي كنند و گزارشي ارايه دهند. بر اين اساس و بر مبناي ملزوماتي كه نياز آن احساس مي‌شد، گروه مديريت اسلامي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي درصدد انجام پژوهش‌هايي در اين حوزه بر آمد كه در نهايت انديشه برپايي همايشي بزرگ را پديد آورد.

وي با تاكيد بر اين كه اين گروه وظيفه خود مي‌داند با شناسايي مسايل روز به آنها وارد شود و تحقيقاتي را در حوزه رسيدن به سرفصل‌هايي براي مواجهه با اين مسايل تبيين كند، گفت: بر اين اساس و شناسايي پنج محور اصلي، از نويسندگان، استادان و پژوهشگران دانشگاهي و محققان خواستيم مقالات و تحقيقات خود را درباره سياست‌هاي كلي نظام اداري با رويكرد اسلامي ارايه دهند.

وي تبيين سياست‌ها، مباني سياست‌ها، ارايه راه‌كارهاي عملياتي در اجراي سياست‌ها، بررسي موانع اجرايي سياست‌ها و شاخص‌هاي اندازگيري سياست‌ها را محورهاي اصلي اين همايش خواند و اظهار داشت: در برپايي اين همايش كه 30 دستگاه اداري در آن مشاركت دارند، علاوه بر فراخوان مقاله، حدود 40 مقاله نيز سفارش داده‌‌ايم. همچنين حدود 50 مصاحبه‌ و نشست‌ جانبي را نيز براي كسب آمادگي و بررسي ابعاد گوناگون موضوع تا زمان برپايي همايش اصلي ترتيب داده‌ايم.

دبير علمي همايش در پاسخ به پرسش خبرنگار «ايبنا» مبني بر اين كه «دستاورد اين همايش چگونه منعكس خواهند شد و اين كه نتايج اين تحقيقات تا چه حد در تاليفات آتي اثرگذارند؟» گفت: چندين خروجي براي اين همايش در نظر گرفته‌ايم كه چاپ و نشر مجموعه مقالات برتر در قالب كتاب، يكي از آنها به شمار مي‌آيد. همچنين نتايج اين پژوهش‌ها، راه را براي محققاني كه در آينده مي‌خواهند در اين زمينه تحقيقاتي انجام دهند، هموار مي‌كند تا آنها با ادامه اين مسير، به موفقيت‌هاي بيشتري نايل شوند.

حجت‌الاسلام پيروز در پاسخ به اين پرسش كه «آيا هدف اصلي اين همايش نقد عملكرد دستگاه‌هاي اداري كنوني است يا قرار است افق‌هايي را براي آينده روشن كنيم؟» گفت: نظام اداري ما، نظام مطلوبي نيست و نياز به سياستگذاري‌هاي فراواني دارد، از اين رو، سياست‌هاي اين همايش در راستاي رفع معضلات نظام اداري تدوين خواهد شد. در اين راستا بيشترين توجه و ارزش‌گذاري بر مقالاتي معطوف خواهد شد كه بر مبناي منابع و متون اصيل اسلامي نظير «نهج‌البلاغه» تقرير شده باشند.

وي با تاكيد بر ساختار مطالعاتي و تبيين قلمروهاي پژوهشي اين همايش يادآور شد: تاكنون حدود 50 مقاله به دبيرخانه اين همايش ارسال شده‌اند كه در دو مرحله ارزيابي خواهند شد.

«اولين همايش ملي سياست‌هاي كلي نظام اداري با رويكرد اسلامي» سوم خرداد ماه از ساعت 30/8 تا 30/20 در تالار انديشه ساختمان حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي برگزار مي‌شود. برگزاري دو كار گروه «مديريت منابع انساني» و «ارزش‌ها و فرهنگ‌هاي سازماني» در دو سالن مجزا از جمله برنامه‌هاي روز همايش در كنار ارايه سخنراني‌ها و مقالات برتر پژوهشي‌اند.

همچنين برپايي دو كارگروه «مردم و نظام اداري و ساختارهاي و فرايندها و زيرساختارها» و «الزامات تحول در نظام اداري» با ارايه گزارش و آراي دبيران 20 نشست تخصصي، از ديگر برنامه‌هايي به شمار مي‌آيند كه در بخش دوم همايش ارايه خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط