شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۱
رشد شاخص‌هاي كتابخانه‌اي خراسان شمالي در سال‌هاي اخير

مدير كل كتابخانه‌هاي عمومي استان خراسان شمالي در جلسه انجمن كتابخانه‌هاي عمومي استان گفت: تا قبل از دولت نهم فقط يك كتابخانه روستايي در استان داشتيم كه اكنون به 18 باب رسيده است._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي اداره كل كتابخانه‌هاي عمومي خراسان شمالي، علي رحيمي در جلسه انجمن كتابخانه‌هاي عمومي استان با بيان اين مطلب گفت: از 18 كتابخانه فعال روستايي 7 باب آن در سال 89 راه‌اندازي شد كه از اين كتابخانه‌ها 3 باب به صورت حق انتفاع و خيرساز است. همچنين 21 باب كتابخانه روستايي با زيربناي 120 متر توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي در حال ساخت است. 

وي افزود: كتابخانه‌هاي روستايي استان در مجموع 2314 متر مربع زيربنا دارند كه بيشترين زيربنا به كتابخانه اسفراين با 1173 متر مربع اختصاص دارد. 

مدير كل كتابخانه‌هاي عمومي خراسان شمالي افزود: در سال 89، 66 نشست در خصوص پيگيري امور كتاب و كتابخواني در استان تشكيل شد و با همكاري مدير كل امور شهري استانداري و شهرداري‌ها 20 جلسه با شهرداران برگزار شد كه مبلغ دريافتي از شهرداري‌ها از 520 ميليون ريال در سال 86 به يك ميليارد و 480 ميليون ريال در سال 89 رسيد.

رحيمي گفت: از آنجا كه روند ساخت كتابخانه طولاني است به سراغ كتابخانه‌هاي حق انتفاع رفتيم؛ در سال گذشته 15 كتابخانه حق انتفاع در سطح استان راه اندازي شد كه از اين تعداد 7 كتابخانه روستايي و مابقي شهري بود.

وي افزود: در تعداد كتابخانه‌ها 138 درصد رشد، 54 درصد در زيربنا، 57 درصد در تعداد كتاب، 37 درصد در اعضا و با 600 هزار امانت كتاب در سال گذشته نسبت به سال 88 در تعداد امانت 98 درصد رشد داشتيم.

رحيمي با اشاره به تنظيم سند توسعه كتابخانه‌هاي استان گفت: سال 89 با رشد 127 درصدي بودجه كتابخانه‌ها از محل تملك دارايي‌ها رو‌به ‌رو شديم كه تجهيز كتابخانه‌ها به سيستم باركدخوان و اتصال تمام كتابخانه‌هاي عمومي به اينترنت پرسرعت و سامانه پيام كوتاه و افتتاح پايگاه مقاومت بسيج عمار در كنار تقويت امكانات كتابخانه‌اي براي روشندلان و راه‌اندازي بخش كودك و نوجوانان و ... قابل توجه است.

وي همچنين گفت: نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور سندي را تحت عنوان سند نهضت مطالعه مفيد تنظيم كرده كه اين سند در چندين جلسه شوراي فرهنگ عمومي كشور به بحث و گفت‌وگو گذاشته شد و پس از تصويب با هدف دستيابي به جايگاه ممتاز در جهان از نظر سرانه مطالعه و مطالعه مفيد براساس سند چشم‌انداز بخش فرهنگ عمومي در افق 1404 ابلاغ شده و ما در اين مرحله بايد در استان‌ كميته دايمي نهضت مطالعه مفيد را به رياست استاندار و در شهرستان به رياست فرماندار تشكيل دهيم كه اعضاي اين كميته همگي در قانون مشخص شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها