به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، كتاب «چرا مردمان خوب به خود بد ميكنند» در دو بخش تاليف شده است؛ عنوان بخش نخست «نبرد بيانتها» و بخش دوم درباره «پيمان صلح» است.
نويسنده كتاب معتقد است كه سفر به درون انسان، ما را به قلب دوگانگي تاريكي و روشنايي ميبرد كه اين دوگانگي در هر يك از انسانها وجود دارد. دوگانگي درون گفتوگويي پر چالش و جالب است، زيرا اغلب ما نميتوانيم آن كسي را كه هستيم، ببينيم.
نويسنده در بخشي از پيشگفتار كتاب مينويسد؛ «مسير حركت از تاريكي به روشني، از تألم رواني به رهايي معنوي، سفر من در 25 سال گذشته بوده است. هدف از نگارش كتاب اين است كه مخاطب را متوجه كنم كه عميقترين درد و تالم ناشي از شكافي است كه ميان طبيعت متعاليتر و خويشتن انساني وجود دارد. هدف اين است كه بياموزم، دروغ ما و خطاي ما، احساس گناه و خجالت و شرم را سبب ميشوند و افراد را به بدترين دشمن خود تبديل ميكنند.»
مهدي قراچهداغي، مترجم كتاب درباره دوگانگي دروني انسان معتقد است كه افراد به لحاظ شخصيتي داراي دو بُعد خوب و بد هستند، زماني جنبههاي خوب آنها قالب شده و زماني نيز جنبههاي بد. برخي افراد از كودكي شرطي ميشوند كه چه كاري خوب و چه كاري بد است و اگر تصويري منفي از خود در دوران كودكي بسازند، در بزرگسالي تحت تاثير آن قرار خواهند گرفت.
يكي از بخشهاي قابل توجه در اين كتاب بيان مباحثي درباره «احساسات سمي» است كه اين بخش در قالب 6 حس «رنجش»، «ياس و نوميدي»، «اندوه»، «خشم»، «حسادت» و «تنفر» تشريح شده است.
قراچهداغي، مترجم كتاب درباره احساسات سمي معتقد است كه پيامهاي مضر در وجود انسان نظير شكلگيري هراس در زندگي افراد گاهي شديد و برخي اوقات به حداقل خود ميرسد. در كتاب «چرا مردمان خوب به خود بد ميكنند» اين پيامها تحت عنوان «احساسات سمي» تشريح شده است.
بخش دوم كتاب شامل پنج گفتار است. در گفتار نخست، نويسنده درباره نقابهايي كه افراد براي پنهان كردن شرم، قربانيگيري و ... بحث ميكند و معتقد است كه براي اينكه بتوانيم نقاب خود را كشف كنيم، بايد بخواهيم كه درباره انگيزههايمان بررسي كنيم، بايد رفتارمان را مورد توجه قرار دهيم تا بدانيم كه در زير آن نقاب چه كسي هست.
در اين كتاب، دبيفورد انواع نشانههاي بدبختي افراد را شامل «احتياط»، «حرص»، «خودبيني و نخوت»، «ناشكيبايي»، «سماجت»، «فريب» تلقي كرده و براي هر يك به ترتيب پادزهرهايي با عنوان «آسيبپذيري»، «سخاوت»، «تواضع و فروتني»، «محبت»، «خدمت كردن»، «تمايل» و «استحكام شخصيت» تجويز كرده و به شرح آنها پرداخته است.
نويسنده در ارايه نشانههاي بدبختي افراد در دو بخش مختلف به خودبيني پرداخته و درواقع به نوعي تكرار مكررات دست زده است.
گفتار پاياني كتاب نيز با عنوان «بازگشت به عشق» خواننده را به شكوفا كردن ميل به عشق در درون ترغيب ميكند. فورد در اين بخش ميگويد، در نبود رنجش، عشق شكوفا ميشود. عشق بهطور طبيعي سرجاي خود هست و وجود دارد. مجبور نيستيم عشق را خلق كنيم، كافيست موانع بر سر راه آن را برداريم تا به عشق نامحدود خود پي ببريم.
چاپ نخست كتاب «چرا مردمان خوب به خود بد ميكنند» اثر دبي فورد و ترجمه مهدي قراچهداغي در 183 صفحه ، شمارگان 3000 نسخه و با بهاي 3900 تومان از سوي انتشارات پوينده چاپ و در بازار نشر توزيع شد.
سهشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۱
نظر شما