حبيب الله نيك نژاد،روزنامه نگار و مترجم:شنبه شب آينده دور پاياني جام قهرماني باشگاههاي اروپا كه قديميترين تورنمنت بينالمللي فوتبال باشگاهي در سطح قاره سبز است،بين دو تيم منچستريونايتد و بارسلونا در «ويمبلي» به عنوان قلب فوتبال جهان برگزار ميشود؛ورزشگاهي كه...
به هر حال ديدار پاياني دو تيم در اين رقابت حساس بسيار زيبا و حماسهآفرين است و مطمئناً خاطره آن تا سال ها در اذهان باقي خواهد ماند؛همانطور كه دو سال قبل هم باز اين دو تيم به ديدار پاياني راه يافتند و آن بازي هم حرف و حديثهاي زيادي در ورزشگاه المپيك شهر رم دربرداشت كه با پيروزي دو بر صفر بارسلونا به پايان رسيد.
گرچه تخصص نگارنده درباره ابعاد فني و سيستماتيك اين نوع بازي هاست، ولي به دليل شرايط تخصصي خبرگزاري كتاب به ابعادي ديگر از اين بازي و بازيكنان آن مي پردازم و به نكاتي اشاره ميكنم كه شايد دانستنش براي كتابخوانان و اهل مطالعه خالي از لطف نباشد؛مطمئناً اين آخرين بازي «ادوين فاندرسار» دروازهبان چهلساله منچستر يونايتد در درون دروازه شياطين سرخ اروپا خواهد بود، زيرا او كه اين روزها اوج دوران بازيگري اش را سپري مي كند،ميخواهد از دنياي حرفهاي فوتبال خداحافظي و خاطرات خوش اوج خود را براي هميشه در اذهان حفظ كند و هرچه «الكس فرگوسن» مربي هفتاد ساله منچستريها براي ماندن او تلاش كرد، فاندرسار اين پيرمرد را متقاعد كرد كه بايد برود.
«ادوين فاندرسار» در اين باره ميگويد: گرچه پيشنهادهاي زيادي براي مربيگري در تيمهاي بزرگ دنيا دريافت كردهام، ولي ميخواهم همراه با خانوادهام به سفري طولاني بروم و پس از آ هم كتابهايي درباره خاطرات زندگيام كه در هلند، ايتاليا و انگليس بوده ام بنويسم.«فاندرسار» كه به جرات طي 10 سال گذشته از بهترين دروازهبان جهان محسوب شده است، بازهم از جمله بازيكنان انگشتشماري است كه همراه با دو تيم متفاوت صاحب جام قهرماني اروپا شده و اگر شنبه شب هم برنده از ويمبلي بيرون آيد، با خاطراتي شيرين دنياي قهرماني را ترك ميكند و با سه مدال طلاي قهرماني باشگاههاي اروپا و دهها مدال ديگر با عرصه بازي هاي قهرماني بدرود مي گويد.
«فاندرسار» درباره دليل نگارش كتابش ميگويد: سال هاست فكر ميكنم و در نهايت به اين نتيجه رسيدهام كه مربيگري براي يك تيم و يك فرد به معناي اين است كه تو فقط او را پرورش دادهاي، ولي وقتي تجربياتي 22 ساله را به نگارش درآورده و آن را در كتابي جاي دهي، آنگاه اين كتاب به دست هزاران دوستدار ورزش فوتبال و به خصوص دروازهبانان خواهد رسيد و آنان ميتوانند با من تماس بگيرند و مسائلي را كه گمان مي كنند احيانا بتوانم براي حلشان كمكشان كنم با من مطرح مي كنند.
از سويي ديگر «الكس فرگوسن» سرمربي 70 ساله منچستريونايتد چندي قبل با هشدار به بازيكنان خود گفته است كه به جاي نشستن پاي ميز كامپيوتر و توئيتر و فيس بوك وقت خود را به كتاب خواندن و مطالعه بگذرانيد و زمان خود را بيهوده تلف نكنيد، زيرا باشگاه نميخواهد تاوان بيسوادي بازيكنانش را حتي در مسائل اجتماعي بازپس دهد و من فكر ميكنم اگر شما بازيكنان رو به كتاب بياوريد بسياري از مشكلاتتان حل خواهد شد.
به هر حال شنبه شب آينده دوستداران فوتبال تماشاگر فوتبالي خواهند بود كه مربيان و برخي از بازيكنانش جداي از مسائل فني و تاكتيكي و نتايج به دست آمده به كتاب و مطالعه وانديشه اهميت مي دهند. حال ياد زندهياد ناصر حجازي ميافتم كه همين چند سال قبل وقتي با حركت غير حرفه اي يكي از بازيكنان سابق خود روبرو شد، گفت: اين بازيكن تقصيري ندارد. مشكل از من مربي است كه پيشتر از آنكه به شعور و معرفت او فكر كنم و سعي در پرورش و احياي آن بكنم، تمام توان خود را صرف آموزش و ارتقاء حركات تكنيكي و تاكتيكي او كردمو حالا خود بايد تاوان آن پس بدهم.
نظر شما