رسول اوليازاده، مدير خانه عكاسان، از چاپ دو مجموعه عكس با موضوع سفر حج و عتبات عاليات خبر داد. وي مجموعه عكس حج را نيايشهاي عكاسانه ميداند.\
وي ادامه داد: حدود ده تصوير از عكسهاي سفر حج در كتاب «حديث عشق» منتشر شده است. همچنين تعدادي از اين تصاوير در سفرنامه حج «حميد گروگان» به چاپ رسيده است.
اوليازاده افزود: طي توافقي كه با مسعود زندهروحكرماني داشتم يك كتاب عكس مشترك با موضوع حج و سفر عتبات عاليات منتشر خواهيم كرد. ايشان هم به مكه و كربلا مشرف شدند و تصاويري تهيه كردند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه با چاپ اين مجموعه مشترك چه هدفي را دنبال ميكنيد، اظهار داشت: اين كتاب دو نگاه متفاوت را نشان ميدهد. زندهروح كرماني نگاه خاص و فهم خودش را از اين سفر معنوي دارد و من نيز برداشت خودم را. كنار هم قرار گرفتن عكسها تفاوت دو نگاه را نشان ميدهد.
اوليازاده گفت: هر فردي به مكه ميرود و برميگردد خاطرات معنوي و شيريني دارد كه احساس ميكند اين اتفاقات روحاني فقط براي او رخ داده است و در عين حال وقتي با ديگران صحبت ميكند، متوجه ميشود همه دچار اين اشتراكاتاند.
وي بيان داشت: وضعيت عكاسان با افراد عادي مقداري تفاوت دارد. ما يك چيزهاي را از اين سرزمين به يادگار ميآوريم كه ميتواند زمينه ساز اتفاقات جديد شود. با مرور اين عكسها حال و هواي خاص و روحاني زنده خواهد شد؛ من به اين حس استمرار حج ميگويم. شما زماني كه از اين سفر بازميگرديد حج شما هم تمام ميشود ولي با مرور اين عكسها روح و دل دوباره به اين سرزمين پرواز ميكند و در آن لحظه عكاس در پرواز روح شريك خواهد شد.
اوليازاده با بيان اينكه من در مكه و مدينه نيايشهاي عكاسانه كردم، اظهار داشت: اين تصاوير همه نيايشهاي عكاسانه من است و بزرگترين توفيق به من عنايت شده تا اين تصاوير را به يادگار بياورم. وقتي اين آثار منتشر شود جاويد خواهد شد.
وي تصريح كرد: اين تصاوير در حافظه تاريخي اين ملت باقي ميماند، به عنوان نمونه كتاب «در راه خانه خدا» 50 سال پيش منتشر شده با مرور اين تصاوير متوجه تغييرات زيادي كه در اين مكان رخ داده ميشويد. حتي خودم عكسهاي از اين مكه گرفتم كه برخي از افرادي كه چندين بار به اين مكان مشرف شدن متوجه آن نبودند چون بسيار استثناي و خاصاند؛ مانند نوشتههاي روي ستونها.
اوليازاده ادامه داد: در خرداد سال 88 به عتبات عاليات مشرف شدم. يك مجموعه عكس هم از كربلا و نجف دارم كه به طور گروهي منتشر خواهد شد. بيش از 60 عكس اين مجموعه كه حاوي 150 تصوير است از آثارم محسوب ميشود.
وي افزود: به دليل محدوديت در اين مكان نتوانستم با فراغ بال عكاسي كنم ولي چاپ عكسها به طور گروهي و در كنار هم موجب تكميل اين نواقص است.
عكسهاي اوليازاده در سه حوزه مستند، سورئال و فضاي معنوي شناخته شدهاند. وي درباره چاپ اين مجموعهها گفت: علاقهمندم عكسهاي سورئال را به پالايش برسانم تا در قالب كتاب منتشر شود. اگر اين عكسها به تعداد مورد نظرم برسد نمايشگاهي هم برپا خواهم كرد.
رسول اوليازاده كارشناس ارشد گرافيك، استاد عكاسي و گرافيك در دانشگاه هنر، عضو هيات داوران مسابقات عكس در سطح داخلي و عكاس مطبوعات از سال 59 تا 86 است.
وي عضو هيات مديره انجمن صنفي عكاسان مطبوعات و مدير خانه عكاسان است.
نظر شما