«سه دیدار»(با مردی از فراسوی باور ما ميآمد)، نوشته نادر ابراهیمی، تنها کتابی است که در قالب ادبیات داستانی برای گروه سنی بزرگسال، به شخصیت امام(ره) پرداخته است. این مجموعه شرح حال داستاني زندگی حضرت امام(ره) از زمان کودکی تا پیروزی انقلاب است که براي نمايشگاه امسال كتاب به چاپ سوم رسيد.
«تصویر مردی که از فراسوی باور ما ميآمد»، در سال 88 و بعد از درگذشت نادر ابراهيمي به چاپ دوم رسيد و امسال(90) نيز در نوبت چاپ سوم منتشر و در بيستوچهارمين نمايشگاه كتاب تهران ارايه شد.
به گفته فرزانه منصوری (ابراهیمی)، همسر نادر ابراهيمي، زندهیاد ابراهیمی از همان سال 1342 امامخمینی(ره) را به عنوان مبارزی واقعی و آشتیناپذیر میدانست و از همان سالها پیگیر مبارزات، منش و روش رهبر کبیر انقلاب بود.
زندهياد ابراهیمی در مقدمه چاپ نخست این مجموعه آورده است:
«من داستان مینویسم، تاریخ نمینویسم. تاریخهای بسیاری قبل از من نوشته شده است و هم زمان با من و بعد از من نیز نوشته میشود و خواهد شد؛ اما داستان، فقط یک بار نوشته میشود؛ فقط یک بار. آنها که واقعیت را میخواهند نه حقیقت را، و طالب واقعیات تاریخی هستند، نه حقایق انسانی، میتوانند بیدغدغه خاطر، به بهترین تاریخ ها مراجعه کنند ...
اين نويسنده همچنین در بخش دیگری از مقدمه کتاب که به بانو قدس ایران ثقفی، همسر امام خمینی(س) و تمامی یاران و همراهان ایشان تقدیم شده، نوشته است:
«در اینجا، در پیشگاه شما مردان و زنان با ایمان ایرانی که ایران را عاشقانه و پرشور میخواهید و آرزومند وطنی سربلند و قدرتمند هستید، به جمیع معتبرات خویش سوگند میخورم که آنچه در این داستان گفتهام، به اعتقاد و باور خودم، عین حقیقت است و جز حقیقت، هیچ نیست و بخشی از حقیقت که بتواند بخشهای دیگر حقیقت را نفی و انکار کند، نیز نیست.»
حیدر ایمنی، مدیر روابط عمومی انتشارات سوره مهر در گفتوگو با پایگاه خبری حوزه هنری،در اين باره اين كتاب گفت: «سه دیدار با مردی كه از فراسوی باور ما ميآمد»، جزو معدود کتابهایی است که به صورت خودجوش تالیف شده است و نویسنده آن از سوي هیچ نهاد یا ارگان دولتی سفارش و حمایتی در مرحله نوشتن دریافت نکرده است.
وي افزود: نکته قابل توجه دیگر این که نادر ابراهیمی بارها در مصاحبههایش و حتی در مقدمه کتاب یادآور شده است که اين رمان را با تمام باور و اعتقادم نوشتهام.
ایمنی با بیان این که زندهياد ابراهیمی هیچگاه دیداری با امام خمینی(ره) نداشته است، گفت: از نام کتاب چنین برمیآید که ابراهیمی با امام دیدارهای متعددی داشته است در حالی که او تمام این رمان را بر اساس تحقیقات و احساس درونیاش به امام نوشته است. وی برای نوشتن این کتاب، سراغ منابع کتابخانهای بسیاری رفت و همچنین مصاحبههایی که با یاران امام در دوران مبارزه و گفتوگوهایی که با اعضای خانواده و نزدیکان ایشان داشت، خمیرمایه داستانی این رمان تاریخی را شکل داد.
مدیر روابط عمومی انتشارات سوره مهر، در پاسخ به این سوال که «چرا جلد سوم این کتاب همچنان مفقود است؟»گفت: هیچ وقت جلد سوم کتاب به دست انتشارات سوره مهر نرسیده است و حتی فرزانه منصوری، همسر مرحوم ابراهیمی هم خبری از جلد سوم ندارد.
وي یادآور شد: اين كتاب در سال 89 کتاب با تغییرات گرافیکی، البته بدون تغییرات محتوایی برای دومین بار چاپ و در سال 90 چاپ سوم آن از سوی انتشارات سوره مهر وارد بازار نشر شد.
نويسنده در جلد اول به کودکی و نوجوانی امام میپردازد و در کتاب دوم گوشههایی از زندگانی،مبارزات و ابعاد شخصیتی امام خمینی(ره) را با استفاده از تکنیکهای داستانی بازگو و حوادث دهه 30و 40هجری شمسی و مبارزات روحانیونی چون آیتالله کاشانی و بروجردی با محمدرضاپهلوی را روایت میکند.
در این رمان به شخصیتهایی چون صاحبه بانو عمه امام و حاج آقا مرتضی برادر امام و دیگر نزدیکان و تاثیرگذاران بر امامخمینی(ره) پرداخته میشود.
نظر شما