پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۷
افکار و آرزوهاي بلند حجازي در دوران تنگ​بيني​ها

غلامرضا امامي، نويسنده و مترجم در چهارمین سالگرد درگذشت فخرالدین حجازی، بنیان‌گذار انتشارات بعثت گفت: حجازی دارای افکار و آرزوهایی بلند در دوران تنگ‌بینی‌ها و کوتاه فکری‌های زمانه خویش بود، وی در سالن‌‌‌‌های سخنرانی خویش نقش تازه‌ای به سخن زده و جوانان را جذب دین اسلام می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم چهارمین سالگرد درگذشت فخرالدین حجازی، نماینده نخستین دوره مجلس شورای اسلامی، مولف و بنیان‌گذار موسسه انتشارات بعثت عصر دیروز ( 11 خرداد) با حضور اعضای هیات امنای انتشارات بعثت، سید مهدی طالقانی، فرزند آیت‌الله طالقانی، خانواده، دوستان و شاگردان فخرالدین حجازی در کتابخانه عمومی ـ دانشجوی موسسه انتشارات بعثت برگزار شد.

در اين مراسم غلامرضا امامی، نويسنده و مترجم و از شاگردان فخرالدین حجازی با تاکید بر نفوذ کلام و خلاقیتی که حجازی در بیان واژه‌ها و لغات داشت، گفت: این خلاقیت حجازی را تبدیل به ادیب زمانه خویش ساخت.

وی با بیان اینکه عکس‌ها و تصاویر یادگاری با فخرالدین حجازی را به خانواده وی تقدیم می‌کند، توضیح داد: فخرالدین حجازی بر نخستین کتابم پیشگفتاری با عنوان «ارزش تبلیغ» نگاشت که متاسفانه اکنون نسخه‌‌ای از این کتاب موجود نیست.

وی اضافه کرد: جسم حجازی در بهشت زهرا باقی مانده اما شعله افکارش تا قرن‌ها در ذهن و فکر شاگردان و لابه لا‌ی کتاب‌های کتابخانه انتشارات بعثت روشن خواهد ماند.

در این مراسم، عباسعلی محمودی، رییس هیات امنای موسسه انتشارات بعثت عنوان کرد: درخت عمر انسان زمان مشخصی دارد، حجازی از دنیا رفت اما تلاش‌های وی برای حفظ ارزش‌های دینی و انسانی پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در یادها باقی خواهد ماند، وی درخت دانش را با تاسیس انتشارات بعثت کاشت و این موسسه اکنون با انتشارات صدها کتاب ارزنده به فعالیت خود ادامه می دهد.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی انتشارات بعثت مشتمل بر 10 هزار عنوان کتاب در 30 هزار جلد  است، یادآور شد: قرار گرفتن این کتابخانه و انتشارات در مجاورت دانشگاه تهران، خود اتفاق مبارکی است که باعث رجوع دانشجویان و غیر دانشجویان علاقه‌مند به کتابخوانی به این مکان شده و این امر نتیجه عمل صالح موسس این کتابخانه و انتشارات است.

محمودی، هدف از تاسیس انتشارات بعثت را بنابر دیدگاه فخرالدین حجازی، انتشار کتاب‌های دینی و مذهبی دانست و گفت: مرحوم حجازی معتقد بود که کمبود نشر کتاب‌های دینی در کشور لطمات جبران‌ناپذیری به انقلاب وارد می‌کند و برداشت غلط درباره انتشار کتاب‌های دینی این است که این آثار خریداری ندارند.

وی در ادامه افزود: تکرار مطالب و گفتار پیشینیان در کتاب‌ها، مخاطب را دچار خستگی می‌کند، کتاب‌ها باید بتوانند مباحث نو و تازه را در تمام اعصار به افراد منتقل کنند، قرآن کریم نمونه بهترین کتاب تازه و دور از کهنگی و تکرار است.

این عضو هیات امنای انتشارات بعثت با تاکید بر اینکه برای چاپ کتاب در اين انتشارات از طرح‌ها و ایده‌های نو نویسندگان استقبال می‌شود، افزود: فخرالدین حجازی شخصیتی علمی، فرهنگی و ادبی بود، از وی سروده‌های بسیاری در وصف امام خمینی (ره)، دهه فجر و دیگر مناسبت‌های انقلابی به جا مانده که برخی از آن‌ها دریادنامه نخستین سال درگذشت وي منتشر شد.

در ادامه این مراسم، سید مهدی طالقانی، فرزند آیت الله طالقانی، فخرالدین حجازی را یکی از مدرسانش در مدرسه دارالفنون معرفی کرد و گفت: حجازی در کلاس درس نحوه نفی و اثبات مباحث را به شاگردان آموزش می‌‌داد و از این طریق افراد بسیاری، تحت تاثیر اندیشه، دانش و نفوذ کلام وی قرار گرفتند. جلسات آموزشی حجازی علاوه بر مدرسه در منزل و حسینه‌ها تشکیل می‌شد و در بسیاری از جلسات وی آیت‌الله طالقانی نیز حضور داشتند.

وی با اشاره به سفرهای بسياری که همراه حجازی به نقاط مختلف ایران داشته، گفت: با راه‌‌اندازی انتشارات بعثت در خیابان انقلاب، بیشتر زمان حجازی صرف فعالیت در حوزه چاپ و نشر کتاب شد، به طوری که تقریبا هیچ کتابی بدون ملاحظه و مطالعه وی منتشر نمی‌شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها