كتاب «آيين عرفي؛ جستارهايي انتقادی در بنيادهاي سكولاريسم» با نظارت علمي دكتر محمدتقي سبحاني و كوشش دكتر مهدي اميدي از سوی گروه مطالعات اسلام و غرب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي منتشر شد.\
اين پژوهشگران کوشیدهاند با مطالعه در ابعاد مختلف معرفتی، اجتماعی، اخلاقی و معنوی؛ ریشهها و نشانههای آیین دنیوی سکولاریسم را در ساحتهای نظری بررسي كنند و کاستیها و پیامدهای آن را در حیات عینی جامعه دینداران برجسته سازند.
مقالات این کتاب در پي آنند كه تصويري جامع از سكولاريسم را فراروي مخاطبان قرار دهند و بر اين نكته تأكيد كنند كه سكولاريته تنها با عرصه سياست و حقوق درگير نيست، بلكه با گذشتن از مرزهاي حيات جمعي، به عميقترين لايههاي زندگي و هويت فردي و اجتماعي رسوخ يافته و حتي ساحتهايي از دين و دينپژوهي را هم تحت نفوذ خود در آورده است.
«جامعه سكولار، مؤلفه و شاخصها» نوشته امانالله فصیحی، «درآمدي بر عقلانيت سكولار با تأكيد بر آراي ماكس وبر» اثر محمدجواد محسنی، «اخلاق سكولار يا سكولاريسم اخلاقي» تاليف محمد سربخشی، «سكولاریسم معنوی؛ مناسبات سکولاریسم و معنویت در عصر جدید» كاري از حبیبالله بابایی، «روش سكولار» به قلم مهدی امیدی، «علم سكولار و علم ديني از منظر سيد حسين نصر و نقد آن» نوشته سید علیرضا صالحی ساداتی، بخشهاي مختلف اين كتاباند.
پروژه«سكولاريسم» يكي از فعاليتهاي گروه مطالعات اسلام و غرب در چهار سال اخير بوده است تا مطالعات انتقادي دقيقتر و موثرتري از غرب سكولار را فراهم كند. حاصل اين پروژه در سه كتاب و يك نرمافزار ارايه خواهد شد.
كتاب «آيين عرفي، جستارهايي انتقادی در بنيادهاي سكولاريسم» يكي از بخشهاي اين پروژه است كه در 512 صفحه رقعی و بهاي 70000 ريال از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي قم منتشر شده است.
نظر شما