نويسنده كتاب «چشمانداز جامعهشناسي به عدالت» با اشاره به اين كه اين اثر مباني نظري، مفهومسازي و نظريههاي عدالت اجتماعي را عنوان ميكند، از اين كتاب به عنوان مقدمه و منبعي در اين حوزه تخصصي ياد كرد و گفت: سخنگفتن، نوشتن و تعريف عدالت اجتماعي به دليل سهل و ممتنع بودن گستره آن، دشوار است.
پژوهشگر گروه پژوهشي جامعه و امنيت پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با اشاره به اين كه نابرابري، دو بُعد عيني و ذهني دارد، بعد عيني آن را ملموس و بعدي ديگر را ناملموس خواند و بر اساس پژوهشهايش گفت: بعد ذهني نابرابري، ما را به سوي عدالت اجتماعي ميكشاند، به سوي اين مساله كه نابرابري اجتماعي درست است يا خير و اين كه در كجا بايد به دنبال عدالت باشيم.
وي با اشاره به رابطه تنگاتنگي كه ميان عدالت و برابري وجود دارد، تصريح كرد: عدالت در شمار واژگان سهل و ممتنع است، واژهاي كه تشريح و تبيين آن به راحتي امكانپذير نيست. از اين رو، در اين كتاب با بررسي عدالت در حوزههاي مختلف نظير فلسفه سياسي، جامعهشناسي، روانشناسي و نگاه دين به عدالت اجتماعي، «گستره عدالت» را بررسي كردهام؛ اين كه ما در كجا بايد به دنيال عدالت باشيم.
دكتراي جامعهشناسي، مطالعه اين اثر را براي افرادي كه ميخواهند در حوزه عدالت پژوهش يا سخنرانيهايي داشته باشند، مفيد دانست و اظهار داشت: «چشمانداز جامعهشناسي به عدالت» با بررسي مناسبات ميان افراد، روابط اجتماعي، اقتصادي و سياسي، مفهوم عدالت را ميكاود و با تبيين مباني نظري به دايره عدالت اجتماعي در سرزميني خاص محدود نميشود.
دكتر ميرسندسي با اشاره به اين كه در صورت فرصت داشتن و فراهم بودن زمينههاي پژوهشي، دومين جلد اين كتاب را نيز به رشته تحرير در خواهد آورد.
نخستين چاپ كتاب «چشمانداز جامعهشناسي به عدالت» را موسسه تحقيقات و توسعه علوم انساني در شمارگان 1200 نسخه و 230 صفحه منتشر كرده است.
نظر شما