سه‌شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۱
دادگاه پسر «جان اشتاين بك» را ناكام كرد

دادگاه واشنگتن در دور نهايي بررسي‌اش با دادخواست پسر «جان اشتاين‌بك» براي حق انحصاري انتشار آثار پدرش مخالفت كرد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از آسوشيتدپرس، توماس اشتاين‌بك پسر نويسنده مشهور آمريكايي و برنده جايزه ادبي نوبل، سرانجام از گرفتن حق نشر رمان «خوشه‌هاي خشم» و 10 اثر از آثار اوليه پدرش باز ماند.

«توماس» كه تنها پسر اين نويسنده مشهور است كه در قيد حيات است در چند سال اخير بارها با راي مخالفت دادگاه روبه رو شده است. پرونده او در 3 سال اخير در حال بررسي در دادگاه هاي مختلف آمريكا بوده است. با اين حال «توماس» و نوه «اشتاين‌بك» از پسر ديگرش اكنون بخشي از سود فروش كتاب‌هاي پدرشان را دريافت مي‌كنند.

طبق حكم دادگاه نهايي، اين امتياز همچنان در اختيار وراث بيوه اشتاين بك كه در سال 2003 درگذشت باقي مي‌ماند.

پس از درگذشت «جان اشتاين‌بك» در سال 1968 طبق وصيت او امتياز آثارش به بيوه او «الن» منتقل شد. اين در حالي بود كه او در نخستين سال‌هاي نويسندگي، انتشار آثارش را با انتشارات وايكنيگ آغاز و امتياز كارهايش را به آن‌ها واگذار كرده بود. اين انتشارات بعدها به انتشارات پنگوئن پيوست و پس از آن، اين ناشر آثار جان اشتاين‌بك را منتشر مي‌كرد.

بيوه اشتاين‌بك در دهه 90 قراردادي با اين انتشارات امضا كرد كه بر مبناي آن حقوق آثار او پس از درگذشت «الن» به وراث او شامل بچه‌ها و نوه‌هاي او از ازدواج قبلي‌اش واگذار مي‌شد. دراين قرارداد او نامي از دو پسر جان اشتاين‌بك و بچه‌هاي آن‌ها نبرده بود.

با درگذشت «الن» در سال 2003 پسر باقي مانده از اشتاين‌بك و دختر برادر درگذشته او، به دادگاه شكايت و درخواست كردند تا طبق قرارداد دهه 30 آنها امتياز فروش 10 اثر اوليه پدرشان را داشته باشند.

دادگاه اوليه با اين درخواست موافقت كرد، اما انتشارات پنگوئن با شكايت به دادگاه فدرال و مطرح كردن قراردادي كه با بيوه اشتاين‌بك در دهه 90 امضا كرده بود، توانست حكم دادگاه اوليه را نقض كند.

طبق وصيت اشتاين‌بك، حق انتشار آثار او به همسرش رسيده و دو پسر او در زمان فوت پدرشان هر يك 50 هزار دلار دريافت كرده بودند. وراث «الن» 15 درصد از قيمت پشت جلد كتاب‌ها را دريافت مي‌كنند.

جان اشتاین بک از مشهورترين و پر خواننده‎ترین نویسندگان قرن بیستم آمریکا است. «موش‌ها و آدم‌ها» در سال 1937 و خوشه هاي خشم در سال 1939 نوشته شد و در هر دو كتاب زندگی پررنج و بي ثبات طبقه كارگر آمريكا در دهه 30 كه سال‌هاي ركود اقتصادي آمريكا بود، و خصوصا زندگي كارگران فصلي و مهاجر آمریکا به واقعي‌ترين شكل ممكن تصوير شده است.

او براي كتاب خوشه هاي خشم برنده جايزه پوليتزر و در سال ۱۹۶۲ برنده جايزه نوبل ادبیات شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها