محمد قربانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: استفاده از پژوهشهای داخلی، امانتداری در ذکر منابع، سازماندهی مطلوب کتاب در چهار بخش، هماهنگی عبارات، جملات و متون با یکدیگر و توجه به کشاورزی پایدار در حوزههای آب، کشاورزی، شرایط آب و هوایی، کشاورزی ارگانیک و بیوتکنولوژیک برخی از ویژگیهای این کتاب محسوب میشود.
وی در ادامه افزود: ایجاد بحرانهای مختلف زیستمحیطی از جمله انتشار گازها، ذوب شدن یخها، گرمی هوا، سونامیها و تغییر در اقلیمها نظیر خشکسالی و از بین رفتن محصولات کشاورزی برخی از عوامل مداخله بیش از حد انسان در طبیعت برای به دست آوردن سود بیشتر است.
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به اینکه کشاورزی پایدار به منظور استفاده بهینه از منابع طبیعی و حفظ آن برای نسلهای آتی ایجاد شده، افزود: درس کشاورزی پایدار از سال 80 به منظور تدوین شاخصهای مناسب این رشته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاهها راهاندازی شد.
قربانی یادآور شد: کتابهای ترجمهای حوزه کشاورزی پایدار در ایران، بیش از توجه به ابعاد اجتماعی و اقتصادی به مسایل فنی و زراعی کشاورزی پایدار توجه کرده اند، به این دلیل برای نگارش این کتاب با گرایش اجتماعی و اقتصادی، مقالات و آثار پراکندهای موجود بود.
وی با اشاره به اینکه انواع شاخصهای ارزیابی کشاورزی پایدار، تئوریها و وضعیت جغرافیایی ایران در این کتاب مورد توجه قرار گرفته، توضیح داد: تجربیات کشورهای مشابه اقتصادی و اجتماعی با ایران در ارتباط با کشاورزی پایدار در این کتاب تشریح شده است.
قربانی یکی از ویژگیهای این کتاب را استفاده از منابع، رفرنسها و تحقیقات داخل ایران دانست و گفت: مطالب این کتاب از تئوری آغاز و به مطالعات کاربردی ختم شده است.
کتاب «مقدمهای بر کشاورزی پایدار» اثر محمد قربانی، سعید یزدانی و هدی زارع میرکآباد از انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان اثر شایسته تقدیر در بخش علوم کاربردی (کشاورزی) در شانزدهمین جایزه کتاب فصل انتخاب شد.
جمعه ۳ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴
نظر شما