یکشنبه ۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۵
دلايل فقر و ثروت كشورها از زبان «پارتا داسگوپتا»

«دستا و «بكي» شخصيت‌هاي كتاب «اقتصاد» نوشته پارتا داسگوپتا هستند كه يكي در كشور فقير اتيوپي و ديگري در آمريكا زندگي مي‌كنند. نويسنده كتاب، براي ارايه شرح ساده‌اي از مسايل اقتصادي، بررسي امكانات زندگي اين دو فرد را موضوع كتابش خود قرار داده است.\

جعفر خيرخواهان، مترجم اين اثر، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر را يكي از جلدهاي مجموعه «مختصر و مفيد» انتشارات ماهي برشمرد و گفت: اين مجموعه را انتشارات آكسفورد منتشر كرده است. 

وي افزود: اين مجموعه موضوعات بسيار متنوعي از دانش‌هاي بشري را دربر مي‌گيرد و نويسندگان هر يك از جلدهاي آن درباره موضوع كتابي كه نوشته‌اند، تخصص دارند.

به گفته اين مترجم، «سياست» و «فاشيسم» از ديگر جلدهاي مجموعه «مختصر و مفيد» به شمار مي‌آيند.

خيرخواهان درباره كتاب «اقتصاد» اين مجموعه گفت: داسگوپتا، نويسنده بنگلادشي كتاب و استاد اقتصاد دانشگاه كمبريج، با تكيه بر نهادگرايي اقتصادي، در پي معرفي اين نهاد و شرح ساده اين موضوع است.

وي به زبان ساده اين اثر اشاره كرد و گفت: مباحث جديد اقتصادي از جمله نهادگرايي و توجه به محيط زيست در اين اثر به چشم مي‌خورند كه به طور معمول در كتاب‌هاي اقتصادي ناديده گرفته مي‌شوند. نويسنده كتاب در پي ارايه كليات مسايل اقتصاد به مخاطبان است.

خيرخواهان درباره ساختار كتاب گفت: اين كتاب با داستان دو نوه فرضي نويسنده با نام‌هاي «دستا» و «بكي» آغاز مي‌شود. دستا در يكي از روستاهاي كشور فقير اتيوپي با درآمد سرانه 1000 دلار در سال و بكي در يكي از شهرهاي آمريكا با درآمد سرانه 30 هزار دلار زندگي مي‌كنند.

به گفته خيرخواهان، داسگوپتا، زندگي اين دو تن را از منظر امكانات، فرصت‌ها و همچنين محدوديت‌هايي كه دارند، بررسي مي‌كند و علل فقر و ثروت آنها را با استفاده از ابزارهاي اقتصادي توضيح مي‌دهد.

وي افزود: نويسنده اين كتاب در اين بررسي بيان مي‌كند كه در جهان دستا چه نهادهايي غايب‌اند و در جهان بكي چه نهادهايي وجود دارند كه سبب فقر و ثروت شده‌اند.

كتاب «اقتصاد» از مجموعه «مخصر و نفيد» به زودي از سوي انتشارات ماهي منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط