به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مراسم معارفه دكتر اسحاق صلاحي، رييس جديد سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و توديع علياكبر اشعري، رييس سابق اين سازمان، صبح امروز(5 تير) با حضور سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، مجتبي ثمرههاشمي، مشاور ارشد رييس جمهور و معاونان و كاركنان سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران برگزار شد.
در اين مراسم، اشعري، سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران را يك نهاد علمي و ارزشمند در كشور معرفي كرد و گفت: در بسياري از كشورهاي دنيا فعاليت آرشيو ملي و كتابخانه ملي از يكديگر جداست، اما در كشورهايي مثل ايران، كانادا و آفريقاي جنوبي اين فعاليت به صورت نگهداري مجموعه حافظه ملي در قالب سند و كتاب انجام ميشود.
اشعري فعاليتهاي انجام شده در كتابخانه ملي را نشانه استعداد و ظرفيت زياد كاركنان و فعالان سازمان دانست و توضيح داد: يك نفر نميتواند منشاء تمام فعاليتها در سازمان باشد، بلكه ظرفيت زياد كتابخانه و كارمندان عامل اين موفقيتهاست، بنابراين در وهله نخست بايد از كاركنان و معاونان سازمان تشكر كرد.
وي يادآور شد: اهميت سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران از پنج ماه پيش اقتضا ميكرد كه مدير جديد تعيين شود، اما متاسفانه به دلايلي اين روند پنج ماه به طول انجاميد. وجود يك مدير ارشد در راس هر سازماني در لحظههاي بحراني و بروز مشكل بسيار كارساز است.
رييس پيشين سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با اشاره به اينكه در آستانه عزيمت به سفر حج قرار دارد، افزود: تعيين رييس جديد سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران را در ايام رجب و آستانه سفر حج، به فال نيك ميگيرم.
اشعري با بيان اينكه سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران اين روزها به دليل كماعتنايي مسوولان دستگاهها دچار مشكلاتي شده، توضيح داد: اميدوارم با همكاري رييس جديد و استفاده از نيروي تازه نفس، مشكلات كتابخانه ملي رفع شود.
در اين مراسم، حبيبالله عظيمي، معاون سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران نيز گفت: اگر كتاب سازمان اسناد و كتابخانه ملي را ورق بزنيم، به فصل دهه 80 برميخوريم. در اين فصل محل جديد كتابخانه ملي ايران افتتاح شد و كارمندان و جامعه كتابداري كشور، با شكوه و عظمت كتابخانه جديد مواجه شدند. دومين اتفاق در دهه 80 كتابخانه ملي، تعيين مديري توانا، لايق، مدبر و با اخلاق توسط رييس جمهور بود. حضور اشعري در سازمان اسناد و كتابخانه ملي نقطه عطف و فصل جديدي در روند مديريتي اين سازمان بود و وي توانست سازمان را از جايگاه يك كتابخانه ناآشنا، خارج و در مجامع بينالمللي مطرح كند.
عظيمي درباره برخي از فعاليتهاي اشعري در پنج سال فعاليتش در كتابخانه ملي ايران، گفت: توسعه ارتباطات با مراكز علمي، پژوهشي و دانشگاهي، ايفاي نقش فعال در پژوهشگاهها و ارتباط با موسسات علمي داخل كشور، برپايي جلسات بينالمللي كتابخانهاي و انعقاد تفاهمنامه همكاري با مراكز كتابخانهاي از جمله اين فعاليتها است.
وي در ادامه افزود: از ديگر فعاليتهاي اشعري در اين سالها ميتوان به ارتباط با پديدآورندگان آثار علمي، مولفان و ناشران در تهران و شهرستانها، گسترش و تعميق ارتباط با محققان، مراجعان و ارتباط با مشاوران علمي و برپايي جلسات و ايفاي نقش راهبردي براي مراجعان، توسعه و گسترش نقش نظارتي سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ارتباط با دانشگاهها و كتابخانههاي تخصصي و دانشگاهي، استانداردسازي كتابخانهها و سرعت بخشي به ارايه خدمات تخصصي در سطح ملي اشاره كرد.
عظيمي، سرعت بخشي به فهرستنويسي پيش از انتشار كتاب، تدوين كتابشناسي ملي، راهاندازي كتابخانه ديجيتال و اطلاعرساني بيش از دو ميليون كتاب در كتابخانه ملي، جمعآوري نسخههاي خطي و جلوگيري از قاچاق نسخهها و فعاليت موثر براي راهاندازي دانشكده كتابداري را از ديگر فعاليتهاي رييس پيشين كتابخانه ملي ايران بر شمرد.
وي با ابزار اميدواري از ادامه اين مسير توسط اسحاق صلاحي گفت: حسن انتخاب رييس جمهور در دوره حساس پنج ساله فعاليت علياكبر اشعري بر همگام مشخص است و اميدواريم اين انتخاب جديد نيز صحيح صورت گرفته باشد.
سپس حجتالاسلام محمدعلي ابهري، رييس مركز تحقيقات و مطالعات ايرانشناسي و اسلامشناسي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، به نمايندگي از كاركنان اين سازمان گفت: از نمونه ويژگيهاي شخصيتي اشعري ميتوان به تواضع و همكاري وي در بخشهاي مختلف سازمان، ارتباط با نيروي انساني از جوانان تا پيشكسوتان و توجه به انتقادها و پيشنهادها در سازمان اشاره كرد.
مراسم معارفه رييس جديد كتابخانه ملي ايران و توديع رييس پيشين اين كتابخانه، در تالار شهيد يوسف شريعتزاده كتابخانه ملي ايران برگزار شد.
یکشنبه ۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۵
نظر شما