به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گلابچي، برگزيده كتاب فصل و چهره ماندگار مهندسي راه و ساختمان و معماري، با اشاره به تاريخ، فرهنگ و تمدن ايراني گفت: انتظار مردم جهان از مردم ما انتشار آثار علمي توسط نويسندگان به زبانهاي مختلف است و اين امر مهم نيازمند تلاش فراوان است؛ به همين دليل اكنون در دانشگاه تهران شوراي انتشارات بينالملل ايجاد شده است.
وي افزود: ميخواهم در اين مراسم اين تقاضا را مطرح كنم كه براي انتشار آثار علمي به ساير زبانها كارهاي مشخصي انجام شود. مسلما اين حركت نيازمند عزم و همت جدي است.
اين چهره ماندگار در ادامه با اشاره به قابليتهاي نامكشوف آثار هنري و ادبي تاريخي كشورمان گفت: هنوز رمز و رازهاي بسياري در مساجد اصفهان است كه ناشناخته مانده. هنوز حرم رضوي پر از دانش معماري است و اسرار زيادي در پل خواجو و سي و سه پل وجود دارد؛ چرا كه خواجو فقط يك پل نيست. اين بنا در طول سالها منابع آب يك شهر عظيم را با معماري و مهندسي دقيقش مديريت كرده و انواع طبيعت را از سر گذرانده، ولي هنوز از شاهكارهاي معماري جهان است.
گلابچي همچنين تصريح كرد: ما بايد اين دينها را در قبال كشف و سپس نشر و معرفي آثارمان ادا و آنها را به جهانيان ابلاغ كنيم كه اين كار بخشي از رسالت و وظيفه ماست.
سيدحسن اسلامي، پژوهشگر برگزيده حوزه نقد نيز سخنران ديگر اين برنامه بود كه در ابتدا گفت: مهمترين مانع ارتباط ميان نويسنده و خواننده، تكلف و پيچيده و دشوارنويسي است. به گمان من كسي كه پيچيده مينويسد يا بلد نيست بنويسد يا ميخواهد خودنمايي كند و يا موضوع برايش حل نشده كه در ابتدا بايد موضوع را براي خود حل كند.
وي افزود: اهل قلم بايد از خود سوال كنند كه براي چه مينويسند و متاسفانه برخي گمان ميكنند بايد يك هويت كتابي با انتشار يك كتاب براي خود ايجاد كنند. اين در حالي است كه نويسندگان مطرح، دلايل مهمي براي نوشتن دارند.
اسلامي در بخش ديگر سخنانش دلايل علماي اسلام را در نويسندگي برشمرد و گفت: از نظر عالمان اسلامي نويسندگان مينويسند تا دانش نو پديد بياورند يا بر كتابي كه پيشينيان نوشتهاند، شرحي دهند. گاهي نيز براي زدودن خطاي پيشينيان يا تكميل نواقص يك علم مينويسند. نظام بخشيدن به شمايل يك دانش و ايجاد دانشي جديد با تلفيق علوم و نيز تلخيص كتب متقدمان نيز از ديگر دلايل نوشتن نزد علماي اسلامي است.
اسلامي تصريح كرد: هركس دست به قلم ميبرد، بايد يكي از اين اهداف را دنبال كند. از سوي ديگر، دانش، هويت جمعي دارد و هر كه قلم به دست ميگيرد، بايد بداند با اين هويت چه نسبتي دارد.
مراسم ضيافت صميمانه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اهالي قلم، شب گذشته (سهشنبه،14 تير) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماري برپا شد.
چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۳
نظر شما